• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA MANEP 2023 TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA MANEP 2023 TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA MANEP 2023 TOPLANTISI YAPILDI
Editor: Turgutlu Manşet
20 Aralık 2019 - 19:01

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Turgutlu İlçesinde, Manisa Eğitim Projeleri 2023 (MANEP 2023) tanıtım toplantısına katıldı.
Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
Manisa Eğitim Projeleri 2023’ün tanıtım videosunun izletildiği toplantıda, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Necmettin Okumuş, MANEP 2023 hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.
Okumuş, 2 Bin yıldır bu topraklara olan Türk milletinin, bilim, gelişim ve çalışkan fençleri ile bin yıllarca bu topraklara olmaya devam edeceklerini söyledi.
Manisa Valisi Ahmet Deniz ise yaptığı konuşmada, Bu toprakları fetheden atalarımızın kalemlerinin, kılıçlarından daha keskin olduğu için Dünya’ya yüzyıllarca hükmettiklerini söyledi.
Bu coğrafyanın, Hz. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-I Veli’nin sevgi tohumlarını attığı topraklar olduğunu belirten Vali Deniz, şöyle konuştu:
“MANEP 2023 çok önemli, çok başarılı ve üzerinde durulması gerek bir çalışma sonucudur. Bu topraklarda Atalarımızın gayretleri ile bir cihan devleti inşa edildi ve Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra orayı bilim merkezi haline getirdi. Atalarımızın kalemleri, kılıçlarından daha keskin olduğu için dünyaya yüzyıllarca hükmettiler. Bizler bunları unutmadan bilim ve teknoloji de daha çok ileriye gitmeliyiz. Bunları yaparken, sevgiyi, şefkati, merhameti ve insani duyguları unutmamalıyız. Çünkü bizim tarihimiz hep bunlarla dolu. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum, herkesinde guru duyması gerekiyor. Bizim bir derdimiz. Daha çok çalışmalı, daha fazla katma değer katarak, ülkemizi daha ileriye götürmeliyiz.”
Vali Deniz’in konuşmasının ardından, Manisa Eğitim Projeleri 2023 tanıtımı yapıldı. Toplantının son bölümünde, MANEP 2023 kapsamından katılımcılar aynı anda kitap okudular.
Manisa Valisi Ahmet Deniz, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Ahmetli Kaymakamı Gökay Uzun, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Necmettin Okumuş Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.