• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU BELEDİYE MECLİSİNDEN ORTAK AZERBAYCAN BİLDİRİSİ

TURGUTLU BELEDİYE MECLİSİNDEN ORTAK AZERBAYCAN BİLDİRİSİ

TURGUTLU BELEDİYE MECLİSİNDEN ORTAK AZERBAYCAN BİLDİRİSİ
Editor: Turgutlu Manşet
07 Ekim 2020 - 12:39

Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Eski Belediye Binasında gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısı tüm partilerin imzaladığı Azerbaycan için hazırlanan ortak bildirinin okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmalarından ve gündem maddeleri görüşülmeden önce “Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri Ortak Bildirisi”ni okuyan Başkan Çetin Akın, Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde kendi topraklarını kazanmak için mücadele eden Azerbaycan’ın her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Akın tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı:
“Ermenistan tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinde kendi topraklarını geri kazanmak için mücadele eden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız. Mehmet Emin Resulzade liderliğinde 28 Mayıs 1918 yılında kurulan bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti 70 yıl süren esarete 18 Ekim 1991 yılında son verdi ve bağımsızlığına kavuştu. 29 yıl önce bağımsızlığına kavuşan dost ülkemiz Azerbaycan’ın Bağımsızlık Gününü kutluyor, Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bağımsızlık heyecanını, mutluluğunu ilk günkü gibi paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Ermenistan saldırılarına karşı Türk Milleti olarak her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edecek, Azerbaycan ile Türkiye olarak her koşulda tek millet, iki devlet olmayı sürdüreceğiz.”