• Reklam

TURGUTLU'DA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

TURGUTLU'DA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

TURGUTLU'DA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mayıs 2024 - 12:54 - Güncelleme: 19 Mayıs 2024 - 13:02

Turgutlu’da 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda program düzenlendi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği “Gençlik ve Spor Bayramı”nın 105’inci yıldönümü Turgutlu'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür gerçekleştirdi.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür: “19 Mayıs 1919 bir milletin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük mücadelesi ve bağımsızlık savaşını başlattığı gündür. 19 Mayıs büyük bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür. Bugünde, ulusumuzun bağımsızlık ümitleri artık yenilmez bir inanca dönüşmüştür. 19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk Ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan Millî Mücadele Destanı'nın ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır. Bu bayramın gençlere armağan edilmesinin şüphesiz bir anlamı vardır. Gençlik, milletlerin geleceğine güvenle bakabileceği ülkelerin geleceğinin teslim edildiği önemli bir değerdir. Bir millet gençlerini layıkıyla yetiştirildiği ölçüde müreffehtir, güçlüdür. Çünkü gençlik bir ülkenin vizyonudur. Bu anlamda gençlere yapılan yatırım da ülkemizin geleceğine yapılan en önemli yatırımdır. Atatürk “Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk onu yüceltecek ve sürdürecek sizsiniz” diyerek gençliğe duyduğu güveni açıkça ifade etmiş, bütün ümidim gençliktedir demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan toprakları için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından program; 19 Mayıs adlı şiirin okunması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunması, gençliğin Ata’ya cevabının alandaki tüm öğrenciler tarafından seslendirilmesi, 19 Mayıs’ta düşünceler adlı şiirin okunması ile devam etti.

Artvin yöresi halk oyunları gösterisi, Bir gemi yanaştı Samsun’a adlı şiirin okunması, Müzik spor ekiplerinin gösterisi, zeybek gösterisi ile 19 Mayıs coşkusu daha da arttı. Program son bölümde lise öğrenci gruplarının gösterilerini sunmasının ardından gerçekleştirilen final tablosu ile sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen programa: CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman Gençoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür, Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Atğm. İbrahim Can Karahan, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve velileri katıldı.

-Haber:Burak Pehlivan