• Reklam
  • Reklam
Reklam

Manisa İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Manisa İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

Manisa İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Manisa İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.

Manisa İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı
Editor: Turgutlu Manşet
20 Nisan 2024 - 11:52

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi gereğince, idarede birliğin sağlanması, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak üzere gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Enver Ünlü başkanlığında yapıldı.
Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve kurum müdürleri katıldı.
Devletin, tüm kurumlarıyla birlikte bir bütün olduğunu ifade eden Vali Enver Ünlü, “Devletimizin bütünlüğü ve gücü, kurumlar arası uyum ve koordinasyon sayesinde sağlanır. Bu nedenle, görevlerimizi yerine getirirken birbirimizle iletişim halinde olmalı, bilgi ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Yerel yönetimlerimizden, güvenlik güçlerimize kadar her kurum, vatandaşlarımızın refahı için el ele vermelidir. Toplantımızın ilk aşamasında kurumlarımızca yerine getirilmesi gereken konularla ilgili sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. Daha sonra çalışmalarınız, sorunlarınız, koordinasyon gerektiren hususlar, görüş ve önerileriniz için sizlere söz vereceğiz.” Dedi.
Toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarının kanun ve mevzuat çerçevesinde uymaları gereken usul ve esaslar, kurumlar arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, vatandaşların kamu hizmetlerine erişiminde kolaylık ve kamu hizmetleri sunumunda şeffaflığın sağlanması konuları görüşülerek kamu hizmetlerinin aksamaması için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.
Daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri kendi alanlarına giren konular hakkında söz alarak yapmış oldukları çalışmalara dair katılımcılara bilgi verdi.