• Reklam
  • Reklam
Reklam

Turgutlu’da Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği Heyecanı

Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği 5 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek.

Turgutlu’da Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği Heyecanı

Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği 5 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek.

Turgutlu’da Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği Heyecanı
Editor: Turgutlu Manşet
26 Nisan 2024 - 17:53

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği (YAŞAMDER) ve işbirliği ile Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği 5 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek. Başkan Akın, “Tohumları gelecek nesillerimize aktarmakta kararlıyız” dedi.

Turgutlu  Belediyesi, yerli üretimi desteklemek, Turgutlu’nun bereketli topraklarına can vermek ve en büyük mirasımız olan yerli tohumu geleceğe taşımak adına Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nin beşincisini düzenliyor. Şenlik, 5 Mayıs Pazar günü Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda saat 15:00’de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek, gün boyu devam edecek ve bir dizi etkinlikle renklenecek. Konuşmalarla başlayacak olan Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde tohum takasın yanı sıra halk oyunları gösterileri, çocuk dans gösterileri, müzik dinletisi, çocuklar için el sanatları etkinlikleri, yarışmalar ve skeçler düzenlenecek.

“En Güzel Erik Yarışması” ikinci kez düzenlenecek
Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde; Turgutlu’da yetişen ve lezzetiyle adından söz ettiren Dumanlı Papaz Erik Hasadı etkinliği de yapılacak. Dumanlı Papaz Erik Hasadı etkinliğinde “En Güzel Erik Yarışması” gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye girenler için birincilik ödülü 2000 TL mazot, ikincilik ödülü 1000 TL gübre, üçüncülük ödülü ise 1000 TL zirai ilaç çeki takdim edilecek. “En Güzel Erik Yarışması”na katılmak isteyenler katılımcıların, yarışmaya katılacak oldukları eriklerle birlikte 8 Mayıs Pazar günü saat 15:00’de Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda olmaları gerekmektedir.

“Geleceğe sağlık bırakmak istiyoruz”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bu yıl Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği (YAŞAMDER) ve işbirliği ile Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’mizin beşincisini düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimizle hem üreticilerimizi yerli tohuma yönlendirmeyi hedefliyor hem de geleceğe sağlık bırakmak istiyoruz. Tohumları gelecek nesillerimize aktarmakta kararlıyız. Aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda bir ilke imza attığımız Dumanlı Papaz Erik Hasadı En Güzel Erik Yarışması’nın ikincisini yapacağız. Turgutlu’da yetişen bu eriğimizi herkese tanıtacağız. Gün boyu birbirinden farklı ve renkli etkinliklere imza atacağımız şenliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.