• Reklam
  • Reklam
Reklam

Makedonya göçmenleri geleneksel gecede buluştu

Makedonya göçmenleri geleneksel gecede buluştu

Makedonya göçmenleri geleneksel gecede buluştu
Editor: Turgutlu Manşet
22 Kasım 2022 - 13:31

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu şubesi tarafından düzenlenen gecede Göçmen vatandaşlar bir araya geldi.
Turgutlu Palmiye Restoranda düzenlenen gecede geç saatlere kadar yöresel halaylarını çeken vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
Dayanışma gecesine Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, meclis üyeleri, dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu şubesi Ercan Özduman yaptığı konuşmada; “2014-2022 yılları arasında Makedonya gezileri, tüm özel günlerdeki programlara katılım sağladık. Şehitlerimiz için lokma döktürdük. Üyelerimize çifte vatandaşlık hakkı için yol gösterdik, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turgutluspor’a hizmet eden abilerimize yemekli vefa gösterdik, çeşitli hediyeler verildi. Devlet projemiz, gençlerimizi Makedonya’ya götürüp, atalarımızın yaşadığı yerleri gösterdik. Balkan göçmenleri gençlerimiz için, iş ve aş konularında siyasilerden gerekli desteği göremedik. Turgutlu’da 80 bin Balkanlı bulunuyor. Her yerde biz birlik beraberlik içerisinde olursak, her hakkımızı alırız. Derneğimize sahip çıkalım.” dedi.
Geceye katılan yaklaşık 300 kişi, Erşan ve Ekrem ikilisinin müzik ziyafetiyle gece boyunca eğlenirken, gece, Türk bayrakları eşliğinde 10.Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.