• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM YILMAZ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

KAYMAKAM YILMAZ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2020 - 10:34

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" mesajı yayınladı.
Kaymakam Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, millet, vatan ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare” diyerek bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetin müdafaası ve muhafazası her şeyden önce gelmektedir. Bizlere düşen en önemli görev de, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, ileriye doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, Cumhuriyetin temel değerlerini gelecek kuşaklara teslim etmektir. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek ve geleceğimizi daha iyi kurabilmek için bir yandan evrensel değerleri, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimsemek, diğer yandan tarihimizi çok iyi bilmek zorunluluğumuz bulunmaktadır. 
Ayrıca, bugünlerde Ülkemize karşı en önemli görevlerimizden biri, Koronavirüsü tedbirlerine harfiyen uyarak aziz Milletimizin sağlığını korumaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Turgutlulu hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”