• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN AKIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN AKIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN AKIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Ekim 2020 - 10:32

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında Kurtuluş Savaşından sonra Cumhuriyetin kurulmasının Türk Milletinin ikinci büyük zaferi olduğunu söyleyen Başkan Çetin Akın, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Türkiye’de her alanda kalkınma döneminin başladığını ifade etti. Başkan Akın ayrıca Türk gençliğinin cumhuriyeti ve beraberinde getirdiği eşsiz kazanımlarını her daim koruyacağını ve hep daha ileriye taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Çetin Akın’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şu şekilde:

“Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın büyük mutluluğu içerisindeyiz.

Kurtuluş ve bağımsızlık hedefiyle tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ve kahramanlık örneğinin ortaya konduğu Kurtuluş Savaşını kazanan aziz milletimiz 29 Ekim 1923 tarihinde ikinci büyük zaferini de yaşayarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde en demokratik yönetim şekli olan Cumhuriyetimize kavuşmuştur. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye’de bir kalkınma dönemi başlamış; ekonomi, siyasal, sosyal, kültür ve sanat alanları başta olmak üzere her alanda ilerleme, çağdaşlaşma ve modernleşmenin ilk adımları atılmıştır. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından biri de şüphesizdir ki hukukun üstünlüğü anlayışının ülke ve milletimiz için hakim kılınması olmuştur. Bu sayede cumhuriyet yönetimi ile birlikte hukuk devletinin ilkeleri gereğince yasalar önünde tüm bireyler hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit sayılmıştır. 

Bu yıl Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlarken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler olarak cumhuriyetimizi ve bizlere kazandırdığı tüm eşsiz değerleri her daim koruyacak ve hep daha ileriye taşıyacağız.

Ülkemizin ve Aziz Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurulmasında, korunmasında ve yaşatılmasında canını feda eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktıkları emanetin sonsuza dek bekçileri olacağız.”