• Reklam
  • Reklam
Reklam

KAYMAKAM ALİ YILMAZ TURGUTLULULARI UYARDI!

KAYMAKAM ALİ YILMAZ TURGUTLULULARI UYARDI!

KAYMAKAM ALİ YILMAZ TURGUTLULULARI UYARDI!
Editor: Turgutlu Manşet
11 Ağustos 2021 - 14:15

KAYMAKAM ALİ YILMAZ TURGUTLULARI UYARDI
‘Vakalar artıyor, maske mesafe kuralına uymalı, aşılarımızı yaptırmalıyız’

Turgutlulu Muhtarlar ile bir toplantı gerçekleştiren Kaymakam Ali Yılmaz Turgutlu’da aşılamanın düşük olduğu, maske mesafe kuralına uyulmadığı ve bu sebeplerle ilçede koronavirüs vakalarının her geçen gün arttığını söyledi.
Kaymakam Ali YILMAZ, 10 Ağustos 2021 Salı günü Turgutlu Lisesi Konferans Salonunda muhtarlar ile toplantı yaptı.
Kaymakam YILMAZ, muhtarlar ile orman yangınları ve koronavirüsü salgınıyla ilgili tedbirleri ve aşılama çalışmaları hakkında değerlendirme toplantısı yaptı.
Pandemi kuralları çerçevesinde maske ve mesafe tedbirleri alınarak gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmasında Kaymakam YILMAZ; ‘Aşılamada İstediğimiz Noktada Değiliz’ dedi.
Son günlerde ilçemizde yaşanan koronavirüsü vaka artışı ile ilgili muhtarlarımıza uyarılarda bulunarak, özellikle düğünlerde kalabalık buluşmaların çok arttığı ve maske, mesafe kuralına uyulmadığı, bunun da vaka sayısının artmasına neden olduğunu belirterek, bu konuda hassas davranılmasını, Manisa İline göre ilçemizin aşılama oranının istenilen düzeyde olmadığını dile getirdi. Muhtarlarımızdan aşı olma konusunda vatandaşa önderlik yapmasını ve vatandaşa aşının öneminin anlatılmasını istedi.
Orman Yangınlarının Önlenmesine Yönelik Tedbirlerimizi Alalım
Son günlerde Ülkemiz genelinde orman yangınlarının arttığını belirterek, şüpheli görülen olayların kolluk kuvvetlerine bildirilmesini gerektiğini, ormana yakın mahallelerimize yangın tankerlerinin hazır tutulması, ilk müdahale eksikliklerinin tespit edilerek tamamlanması gerektiğini söyledi.
“Kask” Kullanımı İçin Farkındalığı Artıralım
Trafik ile ilgili ilçemizde motor sayısının çok fazla olduğu belirterek, İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanlığı tarafından denetimlerin sıklıkla yapıldığını fakat ilçemizde kask takma oranının çok düşük olduğunu söyledi. Motosiklet kazalarında ölüm ve ciddi yaralanma olaylarını önemli ölçüde düşüren kask takma konusunda vatandaşların sıklıkla uyarılmasını ve bilinçlendirilmesini istedi. Afetlerde ilk toplanma alanlarının vatandaşlar tarafından bilinmesi için muhtarlığa harita asılmasını ve vatandaşın bilgilendirilmesini istedi.
Denetimler Artıkça Can Kaybı Azalıyor
İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER ; “Son günlerde ölümlü trafik kazalarının arttığını ve ilçemizde üzüm kesme sezonu olduğunu belirterek, işçi taşıyan araçların trafik kazalarına sebebiyet vermemesi için kapalı servis araçlarının kullanılmasını ve denetimlerin arttırıldığını” vurguladı.
Konuşmaların ardından, muhtarlar söz alarak, sorunları, sıkıntıları ile ihtiyaç ve şikayetlerini dile getirdiler.
Toplantının son derece faydalı olduğunu dile getiren muhtarlar, toplantıyı düzenlemesinden ve daire müdürleriyle kendilerini bir araya getirmesinden dolayı Kaymakamımıza teşekkür ettiler.
Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Kaymakam YILMAZ, taleplerin ivedilikle değerlendirilmesi için ilgililere talimat verdi. 
Toplantının ardından Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU tarafından İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan Mahalle Muhtarlarına Eğitim Semineri sunumu yapılarak program sona erdi.