• Reklam
  • Reklam
Reklam

DSİ O YOLU TRAFİĞE KAPATTI, ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ

DSİ O YOLU TRAFİĞE KAPATTI, ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ

DSİ O YOLU TRAFİĞE KAPATTI, ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ
Editor: Turgutlu Manşet
11 Ağustos 2021 - 12:54

Turgutlu Belediyesi tarafından bakım, onarım ve tadilat çalışmaları devam eden ova yollarında, kanal boyu üzerinde bozuk ve kötü durumda olan yollarının bakımının, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün izin vermediği gerekçesi ile yapılamadığı iddia edildi. Belediye daha önce “yolları biz yapalım” diyerek başvuru yaptık ancak olumsuz cevap aldı, artan tepkiler üzerine belediye yeniden başvuru yaptı ancak kurumdan 2 aydır cevap alamadı.
Turgutlu Belediyesi tarafından, Çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları ve güvenli bir hasat dönemi geçirilmesi için ova yollarında başlanılan bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarında 35 kilometre yolun asfaltlanması yapıldı.
Turgutlulu çiftçilerden tepki alan Kanal Yolunda ise çalışmaların, Devlet Su İşlerinden gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle yapılamadığı iddia edildi.
Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, “Kanal boyunda bulunan yolun asfaltlanması ve gerekli bakımların yapılması için 21 Haziran’da Devlet Su İşleri 22. Şube Müdürlüğüne gerekli izinlerin verilmesi için üst yazı yazıldı. DSİ’ye gönderilen yazının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen henüz bir cevap alınamadı.”
Turgutlulu çiftçilerden yolların yapılması için çok sayıda şikayet aldıklarını belirten belediye yetkilileri, “Devlet Su İşleri 22. Şube Müdürlüğüne gerekli yazılarımızı gönderdik. Belediyemize olumlu ya da olumsuz bir dönüş sağlanmadı. Biz asfaltlama çalışmalarımız başladığı günden bu zamana kadar 35 kilometre yolun bakım, onarım ve asfaltlamasını yaptık.” açıklamasında bulundu.
Turgutlu Belediyesi’nin yazılı başvurusuna dönüş yapmayan DSİ, Kanal Boyunda bulunan yol girişine, “Ana Kanal İşletme ve Bakım Yolu Olup Trafiğe Kapalıdır” levhası astı.
Kanal yolu girişine asılan levha çiftçilerin tepkisine neden olurken, bazı çiftçiler duruma isyan etti.