• Reklam
  • Reklam
Reklam

ESNAFA DESTEK PAKETİ GELİYOR.

ESNAFA DESTEK PAKETİ GELİYOR.

ESNAFA DESTEK PAKETİ GELİYOR.
Editor: Turgutlu Manşet
25 Kasım 2020 - 16:08

Ticaret Bakanı Pekcan Açıkladı: Darda Olan Esnafa Kira ve Fatura Ödemesi İçin Devletten Hibe Para Desteği Müjdesi Geldi!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan uzun süredir beklenen müjdeli haberi verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir büyük gelir kaybı yaşayan vatandaşlar mağdur olurken süreçte en çok kira ve fatura ödemeleri esnafı mağdur etmişti. Konu hakkında açıklama bakan Pekcan'dan geldi. Ticaret Bakanı Pekcan darda olan esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe para desteği sağlayacaklarını duyurdu.
Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir ekonomik kayba neden olurken artan vaka sayıları sonrasında gelen yeni tedbir kararları yeni bir ekonomik şok yaşanmasına neden oldu. Çok sayıda işletme zorunlu kısıtlama kararlarından etkilenirken işten çıkarmalarda ikinci dalga yaşandı.
Pek çok işyeri kapatma kararı alırken açık kalan işyerleri ise kısa çalışma ödeneğine geçiş yaparak ayakta kalmaya çalışırken özellikle de küçük esnaf ayakta kalmakta zorlanıyordu. Konu hakkında beklenen müjdeli haber Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından verildi. Bakan Pekcan yapmış olduğu açıklamasında darda olan esnafa faturalar ve kira ödemeleri için hibe para desteği verileceğini duyurdu.
ESNAFA KİRA, ELEKTRİK, SU FATURASI ÖDEMELERİ İÇİN HİBE PARA DESTEĞİ MÜJDESİ GELDİ!
Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafa yönelik olarak belirlenen rakamlarda kira, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemeleri için hibe para desteği verileceğini açıkladı. Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ilk etapta darda olduğu belirlenen esnafa kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları için belirlenen rakamlarda hibe para desteği yardımı yapılacağını söyledi.
Esnafa verilen kredi desteklerine de değinen Bakan Pekcan "Hazine tarafından esnafa kullandırılan faiz indirimli krediler, ertelemeler nedeniyle 1 Ocak-31 Ekim'de Halkbank'a yapılan gelir kaybı 2.6 milyar lira olarak bildirilmiştir. Oda, borsa mevduatlarının bankalara yatırılmasıyla oluşturulan kaynaktan düşük faizli kredi imkânı sağlandı, 50 bin firmaya 3 milyar lira Nefes Kredisi kullandırıldı" diyerek Yakın zamanda duyurusunu yapacağımız yeni bir çalışma başlattık.
Bakanlık olarak küresel firmalarla iletişime geçtik, onlara sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa ne gibi destekler verebiliriz? Bununla ilgili bir çalışmamız var" diyerek yakın zamanda da yeni destek duyuruları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Konu hakkında küresel firmalarla Ticaret Bakanlığı arasında da görüşmelere başladıklarını belirten Bakan Pekcan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında esnafa bunlara ek başka desteklerin sağlanması için de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.