• Reklam
  • Reklam
Reklam

ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 27 BİN TL  OLDU

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu sözleşme ek protokolü ile Şehzadeler Belediyesi şirketinde çalışan personelin maaşı en düşük  27 bin TL; kadrolu işçinin ise 36 bin 187 TL oldu.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 27 BİN TL  OLDU

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu sözleşme ek protokolü ile Şehzadeler Belediyesi şirketinde çalışan personelin maaşı en düşük  27 bin TL; kadrolu işçinin ise 36 bin 187 TL oldu.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 27 BİN TL  OLDU
Editor: Turgutlu Manşet
30 Ocak 2024 - 14:33

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanlığı arasında imzalanan toplu sözleşme ek protokolü ile Şehzadeler Belediyesi şirketinde çalışan personelin maaşı en düşük  27 bin TL; kadrolu işçinin ise 36 bin 187 TL oldu. Başkan Çelik "Şehzadeler Belediyesi şirketimizde çalışan arkadaşlarımızdan  en düşük maaş alanın enflasyon farkı kaynaklı alacağı maaş  21 bin 712 TL olacaktı.  Biz bunu 27 bin TL'ye çıkardık. Bu şu demek son bir yılda belediye şirketimizde çalışan benim emektar kardeşlerimin aldığı toplam zam oranı yüzde 148'dir. Kadrolu işçilerin alacağı en düşük maaş  29 bin 416 TL olacaktı. Onlara da verdiğimiz refah payı ile birlikte en düşük karolu işçi maaşı 36 bin 187 TL'ye,  kümülatif zammı da  yüzde 120'ye çıkarmış olduk. Helal hoş olsun" dedi.
 
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Hizmet -İş Manisa Şube Başkanlığı arasında belediye işçilerinin maaşlarına yönelik ek protokol imzalandı. Protokol  töreninde AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Hizmet İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Şube Başkanı Okan Rahmi Polat da hazır bulundu.
"EN GÜZEL EK PROTOKOLÜ İMZALIYORUZ"
İmza töreninden önce belediye önünde tören düzenlendi. Burada işçilere seslenen Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız  Şehzadelere ikinci kez imza töreni için geldiğini ve bundan da çok mutlu olduğunu ifade ederek " Şundan hiçbir endişeniz olmasın; Hizmet İş  sendikası olarak bizim görevimiz  sizin hakkınızı, hukukunuzu korumaktır. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum. Daha önce burada en güzel sözleşmeyi imzalamıştık,  yine burada en güzel ek protokolü imzalıyoruz. " dedi.
"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"
Daha sonra işçilere seslenen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,   10 yıldır Şehzadelere  birlikte hizmet ettiklerini ifade ederek  şöyle konuştu; "Yağmurda, çamurda, karda, afette, depremde pandemide  hep sizlerle birlikte çalıştık. Bugüne kadar ilçemize kazandırdığımız sayısız eserde, hayata geçirdiğimiz sayısız projede hiç şüphesiz ki sizlerin de alın teri emeği var. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum. Hatta biz sınırlarımızla sınırlı kalmadık nerede bir yangın oldu ekiplerimiz en önde giden oldu, deprem oldu ilk koşan biz olduk. Allah hepinizden razı olsun. Ben sizlerden memnununum Allah'tan sizlerden memnun olsun. Normalde biz toplu sözleşmemizi yapmıştık.  Bu sözleşmemize de  sizleri enflasyona ezdirmemek için enflasyon şartı koymuştuk. Her dönemde de bu enflasyon farklarını maaşlarınıza yansıttık. Ama bugün bir ek protokol imzalıyoruz. Toplu sözleşmeden kaynaklanan kazanımlarınıza yeni haklar ilave ediyoruz.  Şehzadeler Belediyesi şirketimizde çalışan arkadaşlarımızdan  en düşük maaş alanı enflasyon farkı kaynaklı alacağı maaş  21 bin 712 TL olacaktı.  Biz bu en düşük maaş bekar, çocuğu olmayan için 27 bin TL'ye çıkardık.  Bu şu demek son bir yılda belediye şirketimizde çalışan benim emektar kardeşlerimin aldığı toplam zam oranı yüzde 148'dir. Hayırlı uğurlu olsun."
Belediyenin kadrolu işçilerinin alacağı maaşı da açıklayan Başkan Çelik  "Kadrolu işçilerin alacağı en düşük maaş  29 bin 416 TL olacaktı. Onlara da verdiğimiz refah payı ile birlikte en düşük karolu işçi maaşı 36 bin 187 TL'ye kümülatif zammı da  yüzde 120'ye çıkarmış olduk. Helal hoş olsun" Belediyenin kaynaklarını çarçur etmeden , milletin emanetine sahip çıkarak 10 yıl hizmette ettiğine değinen Başkan Çelik "Bu şehrin sokaklarında az iş yapıldı, o yapıldı, bu yapılmadı, bunu yapsan daha iyi olurdu diyen olabilir.  Ama bir Allah'ın kulu  çıkıp da milletin emanetine , yetimin malına halel getirdiler, bütçeyi çarçur ettiler diyemez. Vicdanımız ak, başımız dik, gönlümüz ferah olarak emaneti teslim edeceğimiz güne doğru yürüyoruz" şeklinde konuştu.
"AZ İMKANLA ÇOK İŞ ORTAYA KOYDU"
 
 Şehzadelerde güzel bir anı paylaştıklarını dile getiren ve bunun için Başkan Çelik'e Teşekkür eden Hizmet İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise şöyle konuştu;  "Değerli Başkanımız  az imkanla çok iş ortaya koydu. Hizmetlerini, projelerini şehrin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya koydu. Hizmetlerin hayata geçirilmesinde işçi kardeşlerimizin de elbette ki alın teri,  emeği var. O nedenle sizleri de kutluyorum. Bazı hizmetlerin kıymeti ileriki günlerde daha iyi anlaşılır. Takip edebildiğim kadarıyla Başkanımız son dönemde Millet Kütüphanesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kentsel Dönüşüm gibi projeleri hayata geçirdi.  Kendisine teşekkür ediyoruz. Emaneti teslim edeceğimiz güne doğru ilerliyoruz dedi. Biz onu başımızdan eksik eder miyiz, böyle bir düşüncemiz olabilir mi? Manisa'mızın ilçelerinde adaylarımız henüz netleşmedi. Ama bu kadar eser ortaya koyan , halkıyla bütünleşmiş bir belediye başkanının devam etmesini herhalde halkımız da ister"
"ÖMER BAŞKAN  ŞEHRİMİZE DAHA FAZLA HİZMET EDECEK"
AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal  Manisa'ya sayısız hizmet kazandıran Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür ederek  "10 yıldır hatasız, şaibesiz alnının akıyla belediyeyi yönetiyor. Hizçbir belediyenin yapmaya cesaret edemeyeceği rakamlar ile sizleri buluşturdu.  Hayırlara vesile olsun, bereketli olsun. İnşallah Ömer Başkan  bundan sonra da şehrimize daha fazla hizmet edecek bir yerde olacak." şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından ek protokolün imza törenine geçildi.  Başkan Çelik ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ek protokole imza attı.