• Reklam
  • Reklam
Reklam

Engin Pabuşçu Manisa'da Yılın Doktoru Oldu

Turgutlu Devlet Hastanesi’nde hastalarına hizmet veren Op.Dr. Engin Pabuşçu, Manisa’da yılın doktorunu ödülüne layık görüldü.

Engin Pabuşçu Manisa'da Yılın Doktoru Oldu

Turgutlu Devlet Hastanesi’nde hastalarına hizmet veren Op.Dr. Engin Pabuşçu, Manisa’da yılın doktorunu ödülüne layık görüldü.

Engin Pabuşçu Manisa'da Yılın Doktoru Oldu
Editor: Turgutlu Manşet
15 Mart 2024 - 13:55 - Güncelleme: 15 Mart 2024 - 13:58

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunan Turgutlu Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahisi branşında tek cerrah olarak hizmet veren Op.Dr. Engin Pabuşçu, gösterdiği gayret ile Manisa’da yılın doktoru seçildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği'ne Manisa İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Erol Karaca ile katılan Op.Dr. Engin Pabuşçu, burada aldığı ‘Manisa Yılın Doktoru’ ödülünün ardından gelen tebrikleri kabul etti.

Pabuşçu’nun, yalnızca Turgutlu’daki değil çevre il ve ilçelerde ki hastalara da yüksünmeden, yorulmadan şifa dağıttığını belirten Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Mahmut Ali Osman Eryılmaz, kendisini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Mahmut Ali Osman Eryılmaz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Erol Karaca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliği'ne İlimizde Yılın Hekimi seçilen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Pabuşçu ile birlikte katılmıştır.
Manisa İlinde, Yılın Doktoru Ödülü'ne layık görülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Pabuşçu, 02/03/1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra üniversite sınavında yüksek başarı elde ederek tababet eğitimi için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydoldu. 2001’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden yüksek dereceyle mezun olarak Tıp Doktorluğu ünvanını aldı. 1,5 yıl süre ile pratisyen hekim olarak Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde çalıştıktan sonra, 2003 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda, Göğüs Cerrahisi İhtisası eğitimini kazandı. 2009’da uzman hekim payesini aldı. 2009 ile 2013 yılları arasında Şırnak Asker Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesinde görev yaptı. 2013 yılından bu yana Turgutlu Devlet Hastanesi’nde branşında tek cerrah olarak hizmet veren Op. Dr. Engin Pabuşçu, gösterdiği insanüstü gayret ile mesleki ve beşeri yüksek ahlaki tutumuyla örnek bir hekim, örnek bir insan olup, yalnızca çalıştığı ilçeye değil, Manisa merkez de dahil olmak üzere neredeyse ilin tüm ilçelerine, İzmir iline bağlı olan Kemalpaşa ilçesinin tamamına yüksünmeden, yorulmadan şifa dağıtmayı sürdürdü. Yıllık izinlerini kullandığı ve Turgutlu ilçesi dışında olduğu kısıtlı zaman dilimleri dışında, branşıyla ilgili olan hiçbir sevki geri çevirmeyen, 7/24 kesintisiz sağlık hizmeti sunumunda, kendi payına düşen görevleri eksiksizce yerine getiren, fedakarane gayretini mesleki yetkinliğiyle taçlandıran Op. Dr. Engin Pabuşçu, hekimlik sanatının seçkin bir üyesi olarak, Göğüs Cerrahisi branşında örnek tutumlarını sergilemeye devam etmektedir.
İlimizde Yılın Hekimi seçilen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Pabuşçu'yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

OP.DR. ENGİN PABUŞÇU KİMDİR?
Manisa’da ‘Yılın Doktoru Ödülü'ne layık görülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Pabuşçu, 02/03/1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra üniversite sınavında yüksek başarı elde ederek tababet eğitimi için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydoldu. 2001’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden yüksek dereceyle mezun olarak Tıp Doktorluğu unvanını aldı. 1,5 yıl süre ile pratisyen hekim olarak Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde çalıştıktan sonra, 2003 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda, Göğüs Cerrahisi İhtisası eğitimini kazandı. 2009’da uzman hekim payesini aldı. 2009 ile 2013 yılları arasında Şırnak Asker Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesinde görev yaptı. 2013 yılından bu yana Turgutlu Devlet Hastanesi’nde branşında tek cerrah olarak hizmet veriyor.