• Reklam
  • Reklam
Reklam

EGEUMUT'TA HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI ANLATILDI

EGEUMUT'TA HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI ANLATILDI

EGEUMUT'TA HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI ANLATILDI
Editor: Turgutlu Manşet
26 Ekim 2019 - 13:09

Turgutlu Özel Egeumut Hastanesi'nde hasta hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Hasta Hakları Günü’nde, hastanede yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına, "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Özel Egeumut Hastanesinde hasta haklarına son derece önem verildiğini ve bu hakların gözetildiğini aktaran Hasta Hakları Birim Sorumlusu Saffet Aykurt, "1998 yılından itibaren Türkiye'de hasta hakları yönetmelikler gereği uygulandı. Özel Egeumut Hastanesi olarak hasta haklarını korumaya ve yönetmeliğin gerekliliklerini yerine getirmeye oldukça önem veriyoruz. Hastalarımız bir engelle, bir yetersizlikle karşılaştıkları zaman bunun çözümünü üretmek için bu haklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın televizyonlarda yayınladığı kamu spotlarından, hastalar ve hasta yakınları haklarını öğrenebiliyorlar. Bilgilendirme amaçlı hastanemizin koridorlarında hasta hakları hakkında bilgilendirme tabelaları asılıdır. Tüm bu bilgilendirmeler sayesinde hastalar haklarını öğrenip şikâyetlerini dile getiriyorlar bizler de en kısa sürede sorunun çözümü ile ilgili çalışıyoruz" dedi.
Hastalardan gelen şikâyet ve isteklerin çözüm süreciyle ilgili de bilgiler veren Saffet Aykurt,  Polikliniklerimizde gün içinde çok sayıda hastaya hizmet veriliyor. Doğal olarak hasta yoğunluğuna paralel sorunlar yaşanabiliyor. Hasta Hakları Birimi ekibi olarak gelen şikâyetleri mümkün olduğunca hızlı çözmeye çalışıyoruz.  Şikâyetler doğrultusunda hastanede yapılması planlanan değişikliklerin, eksikliklerin neler olduğunu tespit ederek durumu ilgili birimlere aktarıyoruz ve sorunların çözümü üzerine çalışmalarda bulunuyoruz. Hasta şikâyetleri hastanemizde bulunan formlar vasıtasıyla doldurulup bizlere iletiliyor ya da ilgili personellere direkt olarak dile getiriliyor. Biz de sorunun çözümü hakkında hastalarımıza geri dönüş yaparak bilgilendirmede bulunuyoruz" diye konuştu.