• Reklam
  • Reklam
Reklam

TÜRK KIZILAYI, KAN BAĞIŞÇILARINI MADALYA İLE ONURLANDIRDI

TÜRK KIZILAYI, KAN BAĞIŞÇILARINI MADALYA İLE ONURLANDIRDI

TÜRK KIZILAYI, KAN BAĞIŞÇILARINI MADALYA İLE ONURLANDIRDI
Editor: Turgutlu Manşet
26 Ekim 2019 - 11:59

Vali Ahmet Deniz, Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi tarafından Saruhan Otelde düzenlenen Kan Bağışçıları Madalya Törenine katıldı.
18 Bölge Kan Merkezi, 68 Kan Bağış Merkezi ve Mobil Kan Bağış Birimleri aracılığı ile ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılayı, kan bağışçılarını madalya ile onurlandırdı.
Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi tarafından gerçekleştirilen törende; 45 kez kan bağışında bulunan 15 bağışçıya plaket, 25 kez kan bağışında bulunan 76 bağışçıya gümüş madalya ve 35 kez kan bağışında bulunan 41 bağışçıya altın madalya verildi.
Törende yaptığı konuşmada kan bağışlayarak bir hayat kurtarmanın önemine vurgu yapan Vali Ahmet Deniz “Aslında en önemli şey paylaşmak, ihtiyacı olana yardım elini uzatmak. Türk Kızılayı gibi kuruluşlarımızın çalışmaları sayesinde unutmaya başladığımız değerleri yeniden hatırlıyoruz. Türk Kızılayı, ihtiyaç anında dünyanın birçok yerinde gördüğümüz, insanlık kandilini yeniden ateşleyen ve sönmemesi için mücadele eden çok özel bir kuruluş. Bizler, Çanakkale’de kan kaybetmesin diye düşman askerinin yarasına kendi gömleğinden parça kesen Mehmetçiklerin torunlarıyız.
Dünyayı iyilikle, şefkatle ve paylaşımcı olursak ayakta tutabiliriz” dedi.
Kan bağışında gönüllülük esasının olduğunu ifade eden Vali Deniz “ Kan vererek bir insana can oluyorsunuz. Bu çok değerli ve çok kıymetli bir durum. Manisa, kan bağışı konusunda iyi seviyelerde. ‘Manisa Sana Kanım Feda’ projesi ile bu seviyeleri daha yukarılara taşımak istiyoruz ve herkesi kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Deniz ve protokol üyeleri tarafından kan bağışçılarına plaket ve madalyaları verildi.