• Reklam
  • Reklam
Reklam

BİR AYDA 311 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir ayda yapılan çalışmalarda 326 şüpheli gözaltına alınırken 26 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR AYDA 311 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir ayda yapılan çalışmalarda 326 şüpheli gözaltına alınırken 26 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BİR AYDA 311 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Mayıs 2019 - 18:43

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son bir ayda yapılan çalışmalarda 326 şüpheli gözaltına alınırken 26 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Turgutlu ilçe Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada Turgutlu'da 22 Nisan ve 22 Mayıs 2019 tarihleri arasında meydana gelen adli olaylarda 311 kişinin yakalandığı ve bunlardan 26 sının adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; " İlçemiz Polis Sorumluluk Bölgesinde  22 Nisan 2019 ile 22 Mayıs 2019 tarihleri arasında meydana gelen Adli Olaylarda; Çeşitli suçlardan 311 şüpheli yakalanmış, 26 şüpheli Adli makamlarca tutuklanmıştır.
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı İnfaz Büro tarafından yapılan çalışmalar kapsamında;
4 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 11 YIL 8 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
Tefecilik suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 7 YIL 1 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 7 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 5 YIL 2 AY 15 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
3 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 5 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
Hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL 10 AY 10 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
4 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL 4 AY 18 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalanmış, ceza evine teslim edilmiştir.
2 ayrı hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL 2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli ceza evine teslim edilmiştir.
Dolandırıcılık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli ceza evine teslim edilmiştir.
Kasten Öldürme suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 3 YIL 9 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli ceza evine teslim edilmiştir.
8 ayrı suçtan yakalama kararı olan ve hakkında 3 YIL 7 AY 16 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli ceza evine teslim edilmiştir.
Asayiş Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonel çalışmalarda; Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri ile yapılan müşterek 5 noktada yapılan operasyonda, 548 adet ekstasy, 110 adet fişeklenmiş halde 274,55 gr. skunk maddesi, 32,34 gr. esrar maddesi, 18 adet ekili halde kenevir bitkisi ele geçirilmiş, operasyonda 3 şüpheli yakalanmış, şüphelerin soruşturmaları Savcılıkça devam etmektedir.
Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında meydana gelen 10 ayrı olayda, 10 şüpheli yakalanmış, şüphelilere ait 105 adet kök hint keneviri ve 78,22 gr. esrar maddesi ele geçirilmiş, şüpheliler hakkında soruşturmalar Mahkemece devam etmektedir.
4 ayrı Kumar operasyonunda 16 şüpheli yakalanmış, 12 şüpheliye toplam 3840 TL idari para cezası uygulanmış, 4 şüpheli hakkında soruşturma Mahkemece devam etmektedir.
Şüphelilerin işyerlerinden kumar oynamak için kullanılan iskambil kâğıtları, 35 adet pul ve 6340 TL paraya el konulmuş, şüpheliler hakkında adli işlem Mahkemece devam etmektedir.
Meydana gelen Evden, İşyerinden, Otodan ve Bisiklet Motosiklet Hırsızlığı suçları ve Gasp olayı ile ilgili 20 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheli Mahkemece tutuklanmış, 5 şüpheli şahıs adli kontrol şartı ile 3 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış, 11 şüpheli hakkında soruşturma Mahkemece devam etmektedir.
Ayrıca çeşitli olaylarda şüpheliler ile birlikte 1 tüfek, 1 kuru sıkı tabanca ve 2 adet çalınan motosiklet yakalanmıştır.
TEM Operasyonel çalışmalar kapsamında ise; Yapılan 2 ayrı operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 2 şüpheli yakalanmış, şüphelilere ait 4 dijital materyal ve örgütsel dokümana incelenmek üzere el konulmuş, 1 şüpheli Mahkemece tutuklanmış, 1 şüpheli şahıs  adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.
İlçemiz dışı C.B.S. tarafından verilen talimat gereği 3 şüpheli FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmaktan yakalanmış, şüpheliler talimatın geldiği Sivas, Tunceli ve İzmir illerine teslim edilmiştir."