Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla, kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı'na yeni isimler atandı.
5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında alınan kararla, TMSF Kurulu Başkanlığı’na Fatin Rüştü Karakaş atandı. Kurul üyeliğine ise Yusuf Öksüzömer getirildi.
Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nda da değişikliğe gidildi. Başkan Alirıza Özdemir görevden alınırken, yerine Esma Ersin atandı. Bu değişiklikle birlikte kurumun çalışmalarında yeni bir dönem başlaması bekleniyor.
Bir diğer önemli atama ise TİKA’da gerçekleşti. Serkan Kayalar’ın görevden alınmasının ardından, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, TİKA’nın yeni başkanı olarak görevlendirildi.
Üç kurumda yapılan bu üst düzey atamalar, kamu yönetiminde kapsamlı bir revizyon olarak dikkat çekti. Yeni atamaların, kurumların gelecek dönemdeki faaliyetlerine yön vermesi bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: