• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN AKIN; "ECZANELER ÖZEL İŞLETMELERDİR"

BAŞKAN AKIN; "ECZANELER ÖZEL İŞLETMELERDİR"

BAŞKAN AKIN;
Editor: Turgutlu Manşet
30 Nisan 2020 - 17:09 - Güncelleme: 30 Nisan 2020 - 17:25

Turgutlu Belediyesi BBP Şehir Meclis üyesi ve Turgutlu Eczacılar İlçe Temsilcisi İhsan Tuğrul Yüksel’in belediyeden eczanelerin dezenfekte işlemlerinin yapılmasına yönelik talebine Turgutlu Belediyesinden” Özel Kuruşlar Belediye tarafından dezenfekte edilemeyeceği” yönünde cevap vermişti.
Yüksel’in açıklamalarına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın cevap verdi. Başkan Çetin Akın, Yüksel’in talebinin haftada en az 1 kez dezenfekte işlemi yapılması yönünde olduğunu ve ticari faaliyet yürüttükleri için bu talebe olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti.
Akın, Korona virüs tedbirleri kapsamında belediyelere yüklenen tüm sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirdiklerini ifade ederken; "Türkiye’de korona virüs tespitinin ardından belediyelere yüklenen görevlerin tamamını eksiksiz yerine getiriyoruz. Bu kapsamda ilgili bakanlıklarının genelgelerini, İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını uyguluyoruz. Belediye olarak sorumluluk bölgemizde dezenfekte işlemi yapılması gereken her bölgede çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Turgutlu’da ki devlet hastanesini, diş hastanesini, sağlık ocaklarını, emniyet binası, jandarma binası, askerlik şube başkanlığı, vergi dairesi, mal müdürlüğü, SGK binası gibi tüm kamu kuruşlarının ve kullanılan araçların, karantina altına alınan evlerin ve binaların dezenfekte işlemlerini yapıyoruz. Eczanelerimizde görev yapan sağlık çalışanlarına büyük saygı duyuyor ve aynı zamanda da takdir ediyoruz. Ancak eczaneler ticari faaliyet sürdüren özel kuruluşlardır. Biz belediye olarak bu süreçte ticari faaliyet sürdüren kuruluşlara dezenfekte işlemi uygulamıyoruz. 60’a yakın eczanemiz var ve ilçe temsilcisi arkadaşımızın belediyeye başvurusu haftada en az bir kez dezenfekte işlemi yapılması yönünde buna ne zamanımız nede ekonomik durumumuz uygun değildir. Bu aynı zamanda bir ekonomi işidir ve özel kuruluşları, ticari faaliyet sürdüren firmaları dezenfekte etmiyoruz. Kamunun ihtiyaçlarını karşılamak adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.