• Reklam
  • Reklam
Reklam

Başkan Akın’dan Ergenekon Kavşağı Açıklaması

Başkan Çetin Akın Ergenekon Kavşağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın’dan Ergenekon Kavşağı Açıklaması

Başkan Çetin Akın Ergenekon Kavşağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın’dan Ergenekon Kavşağı Açıklaması
Editor: Turgutlu Manşet
23 Mart 2024 - 09:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, seçim çalışmaları kapsamında Acarlar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Çetin Akın Ergenekon Kavşağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa Büyükşehir Belediyesini kazanmaları durumda ilk yapacak olduğu projenin Ergenekon Kavşağı projesi olduğunu belirtti.
Ergenekon Kavşağı ile ilgili iki yıldır mücadele ettiğini vurgulayan CHP’nin Turgutlu Belediye Başkan adayı Çetin Akın şunları söyledi:
“Bu proje ile ilgili tam bundan 2 yıl önce önce Manisa Valiliği’ne 06.09.2022 tarihinde tahahhütte bulunduk. Ergenekon kavşağını yapmak, Turgutlu Belediyesinin işi olmamasına rağmen. Görevimiz olmasa da, biz bu işin yapımına başlayalım dedik. Ben bu projenin ortağı olayım, bu projeyi birlikte yapalım. Bizim taahhüdümüzü Karayolları’na Valilik göndermiş. Karayolları bize eksikleri bildirmiş, ilçe belediyesine göndermiş. Turgutlu Belediye Başkanlığınca yaptığımız bu yazışmalardan 4 ay sonra valiliğimize hitaben yazdığı 841 sayılı yazısından anlaşılmış, yani biz eksiklerimizi tamamlamışız. Projeyle ilgili bizden Karayolları’nın istediği eksikleri tamamlamışız. Ergenekon Kavşağı'nın Kara Yolları’ndan onaylanmış projesi var. Duysunlar buradan. Karayollarından onaylanmış bir projesi var. İlçe belediye başkanı olarak tam 2 yıldan beri mücadele ediyorum. Bunlar diyor ya, ‘biz ittifakız her şeyi yaparız’ diyor ya. Niye yapmadınız o zaman? Hazır, belediye de vardı. Belediye de taşın altına elini koymuştu. Niye yapmadınız o zaman? O vatandaşların ölümüne niye göz yumdunuz? Yazılar burada, çocuk mu kandırıyorsunuz siz? Ne projesinden bahsediyorsunuz? Hazır proje burada. Proje yaptım diyorlar. Karayolları'nın onayladığı proje var. Ne zaman o projeyi yaptın sen? Hangi projeyi Karayollarına onaylattın? Kazandığımız gün sizlere söz veriyorum, bir tane daha vatandaşımızın can kaybı yaşamasına benim vicdanım razı gelmez. İlk yapacak olduğumuz ihale Ergenekon Kavşağı projesi. Ergenekon Kavşağı ve Avşar'daki Baggi tekstile kadar olan bölgenin trafik sorununu çözeceğiz. Bunun sözünü veriyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesini alma durumunda ilk yapacak olduğumuz proje bu.”