• Reklam
  • Reklam
Reklam

Yunus Oğan: “1 Nisan’da Turgutlu Belediye Başkanıyım”

Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan seçim çalışmaları kapsamında Altay Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yunus Oğan: “1 Nisan’da Turgutlu Belediye Başkanıyım”

Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan seçim çalışmaları kapsamında Altay Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yunus Oğan: “1 Nisan’da Turgutlu Belediye Başkanıyım”
Editor: Turgutlu Manşet
28 Mart 2024 - 14:11

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin yapılmasına sayılı günler kala Altay Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan Cumhur İttifakı Belediye Başka Adayı Yunus Oğan kortej yürüyüşlerinin ardından birileri tarafından meydan konuşmalarının da iptal edilmek istendiğini ancak bu izin vermeyeceklerini söyledi.
Seçim çalışmalarına başladığı günden bu yana her geçen gün daha kalabalık kitlelerle mitingler düzenleyen ve mitinglerde ki çamur atma siyasetinin aksine efendiliği ile vatandaşların gönlünde taht kuran Yunus Oğan Altay Meydanında binlerce vatandaşa hitap etti.
Seçime az bir süre kala kortejlerin iptal edilmek istenmesi ve mitinglerinde kaldırılmak istenmesini eleştiren Oğan: “Herhalde biraz karıştırdılar, evet biz efendiyiz ve efendi olarak devam edeceğiz ama Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum’. Bizim Yunusluğumuz mazluma, biz biliriz zalime Yavuz olmayı, ama günüyle ama zamanıyla ama olacağı zaman.” Dedi.
Oğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün maalesef kortejimizle gelemedik, çok ilginç bir durumda seçim gününe kısa bir süre kala korteji iptal edelim dediler, tamam dedik. Baktık sonra meydan konuşmalarını da iptal edelim dediler, orda durun dedik milletimizle bizim aramıza kimse giremez dedik, çıktık meydanlara geldik.
Evet, milletimizle aramıza kimseyi sokmayız, biz milletimizin karşısına çıkıp kendimiz anlatmaya geldik.  Sizin dertlerinizle dertlenmeye geldik.
Herhalde biraz karıştırdılar, evet biz efendiyiz ve efendi olarak devam edeceğiz ama Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum’. Bizim Yunusluğumuz mazluma, biz biliriz zalime Yavuz olmayı, ama günüyle ama zamanıyla ama olacağı zaman.
Evet, bizim Yavuzluğumuz milletimizle aramıza birileri girmeye çalıştığı zaman başlar, bizim Yavuzluğumuz milletimizin hakkı birilerine peşkeş çekildiği zaman başlar.
Sandılar ki bu akşam biz yürüyerek gelmezsek bu kalabalığı toplayamayız, yine yanıldılar, bu kalabalık inancıyla imanıyla geliyor, Cumhur İttifakına inandığı için geliyor, başkanına inandığı için, bu kadrolara inandığı için geliyor. Oyunlar kuruldu, oyunlar düzenlendi ama unuttukları bir şey vardı, oyunu ancak millet bozar, bu millette bu oyunu bozdu.
Evet, biz yine kimsenin yanlışlarını konuşmadan, kimsenin hatalarını gün yüzüne çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Ama bugün yaşanan bu olayları bugün konuşma hakkımın olduğunu düşünüyorum. Biz dünü yine karıştırmıyoruz, kurcalamıyoruz çöplüğü yine karıştırmıyoruz, bırakalım çöplüğü kim kurcalarsa kurcalasın bizim çöplükle işimiz yok.
Altay Mahallemizin değerli sakinleri bizleri balkonlarında bekleyenler, meydana inip bizleri bekleyen hemşerilerim.
Altay mahallemizin en önemli sorunlarından bir kaçı Cumartesi pazaryeri ve Ergenekon Kavşağı evet bunları yapmak bizlere nasip olacak hepsini yapacağız inşallah. Ama biz nasıl yapacağımızı ve kaynaklarımızı açıklıyoruz sizlere, biz Ergenekon Kavşağımızı hem Turgutlu Belediyemiz, hem Manisa Büyükşehir Belediyemiz hem de hükümetimizin gücüyle bu sıkıntıyı çözeceğiz inşallah. Projemiz hazır kaynağımız da hazır. İşte Manisa Milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur yanımızda bizlere her daim destek olacak sorunlarımızı çözmede yanımızda olacak bir Milletvekilimiz. Ekibimiz çok geniş elhamdülillah. Son 3 günümüz kaldı Allah’ın izniyle, 1 Nisan’da Turgutlu Belediye Başkanıyız inşallah. Hep birlikte Turgutlumuzun tüm sorunlarını çözmek için Bismillah diyeceğiz inşallah.
Turgutlu’ya Millet Bahçesi de yapacağız, Ergenekon Kavşağını da yapacağız, Turgutlu Kamu Külliyesini de yapacağız, bunların hepsini bu meydana gelenlerle, bu meydanlara gelen milletvekillerimiz ile bakanlarımız ile genel başkanlarımız ile Cumhurbaşkanımız ile yapacağız. İşte bu kardeşiniz her gün bu umutla bu inançla güne başlıyor, emin olun 3 gün sonra da bu istek bu arzum çok daha fazla olacak.” dedi.