• Reklam
  • Reklam
Reklam

Vali Karadeniz, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Vali Karadeniz, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Vali Karadeniz, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Editor: Turgutlu Manşet
21 Ocak 2023 - 15:00

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem ara tatilinde Manisa’da 1163 okulda 266.306 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Vali Yaşar Karadeniz, Kemal Pınar İlkokulu’nda düzenlenen 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem Karne Dağıtım Törenine katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici açılış konuşmasını yaptı. İl genelinde eğitim alanında yapılan yatırım ve faaliyetlere ilişkin bilgi veren Dikici, öğrencilerin ve öğretmenlerin iyi bir tatil geçirmelerini diledi.
Vali Yaşar Karadeniz, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 1. döneminin ilimizde başarılı bir şekilde geçmesi için gayret gösterenlere teşekkür ederek “Bu dönem yapılan çok önemli çalışmalar var. Tüm bu gayretlerin ve eğitim alanında yapılan yatırımların çok önemli bir amacı var. O da ülkemizin geleceğini ve yarınlarını oluşturan siz çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak. Sizleri iyi yetiştirebilmek ve yarının Türkiyesinde ülkemizin çok daha iyi durumda olmasını sağlamak” dedi.
Manisa’nın ‘Şehzadeler Şehri’ unvanının yanında ‘Üreten Şehir’ unvanının da olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Hem sanayide hem tarımda hem enerjide ilimiz öne çıkan iller arasında. Enerji şu anda dünyanın en önemli konu başlıklarından birisi. Manisa olarak enerji konusunda iyi durumdayız. Ama bu yeterli mi yetmez. Yenilenmenin ve büyümenin sınırı yok. Dolayısıyla bunu geliştirmek ve daha fazla üretmek zorundayız. Üretirken de coğrafyamızın genişliği ve insan kaynakları belli. O nedenle katma değeri daha yüksek üretim yapmanın peşine düşmeliyiz. Manisa’nın bu konuda altyapısı mevcut. Katma değeri daha yüksek üretimi sağlamak amacıyla gençlerimizi yetiştireceğiz. Hatta bu sözün de ötesine geçerek sadece bilgi öğrenme değil kendi de fikir üretebilen, bilgi üretebilen ve bunu uygulayabilen gençler yetiştireceğiz. Bunun da en önemli konu başlıklarından birisi robotik kodlama. Orada yapılmak istenen şey belli komutların veya yönergelerin tekrarıyla benzerini yapmak değil belli bir aşamadan sonra kendi komutlarıyla kendi yönergeleri ile kendi fikirleri ile bu makinalara fonksiyon ve yön verebilmek olmalıdır. Bunun için de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları ve gayreti gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
Vali Karadeniz, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösteren tüm milli eğitim çalışanlarına, öğretmenlere ve velilere teşekkür ederek herkese iyi bir tatil geçirmelerini diledi.
1. sınıf öğrencilerinin şiirlerini okuması ile devam eden programda öğrencilerin sergilemiş olduğu Hacivat-Karagöz ve halkoyunları gösterisi büyük beğeni topladı.
Program Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve gazetecilerin öğrencilere karnelerini vermesi ile sona erdi.
2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem ara tatilinde ilimizde 1163 okulda 19.000 öğretmen ve 266.306 öğrenci karne aldı.