• Reklam
  • Reklam
Reklam

VALİ AHMET DENİZ’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

VALİ AHMET DENİZ’İN BERAT KANDİLİ MESAJI

VALİ AHMET DENİZ’İN BERAT KANDİLİ MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
07 Nisan 2020 - 12:07

Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylar içerisinde yer alan ve Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.

Kıymetli Manisalılar, Berat gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşarken diğer taraftan tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de görülen ve can kayıplarına sebebiyet veren Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte, alınan tüm tedbirlere uyalım ve sosyal izolasyon sağlayarak zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede evlerimizde bir an önce sağlıklı günlere kavuşmak için dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Manisalı hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, sağlık, bereket ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.