Baybatur: “Hilmi Pekcan İlkokulu’nun Yeni Binası 1 Ay İçinde İhale Sürecine Giriyor”
Turgutlu’da öğrenci yoğunluğu geçici çözümlerle hafifletilecek
AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, deprem tahkik çalışmaları sonucu yıkımı gerçekleştirilen Turgutlu Hilmi Pekcan İlkokulu’nun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılı yatırım programına alındığını ve yeni okul binası için proje çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Baybatur, projenin önümüzdeki bir ay içinde ihale sürecine gireceğini duyurdu.
Yaklaşık 1100 öğrencisi bulunan okulun, geçici olarak taşındığı mevcut ortaokul binasında ikili eğitim yapılmasına rağmen kapasite sıkıntısı yaşandığını belirten Baybatur, bu sorunu çözmek amacıyla aynı bölgede bulunan ve büyük oranda boş olan İmam Hatip Lisesi binasının iki katının geçici olarak ilkokul öğrencilerine tahsis edilmesinin planlandığını söyledi.
Baybatur, güvenlik endişelerine karşı önlemlerin alındığını da belirterek, “İlkokul ve lise öğrencileri kesinlikle karışmayacak. Katlar, tuvaletler ve bahçeler ayrı olarak planlandı. Velilerimizin ve kamuoyunun içi rahat olsun. Öğrencilerimizin güvenliği ve sağlıklı bir eğitim ortamı bizim için en öncelikli konudur,” dedi.
Konuya ilişkin olarak bugün ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından mahalle muhtarı, bölgedeki dernek temsilcileri ve AK Parti ilçe teşkilatının katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendiğini de ifade eden Baybatur, sürecin tüm aşamalarının yakından takip edildiğini vurguladı.
Milletvekili Baybatur, açıklamasının sonunda, “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Yeni okul binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesi için çalışmalarımız kararlılıkla sürecek,” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: