• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLUSPOR MAÇ ORTALAMA PUANI İLE 2. SIRADA YER ALIYOR

TURGUTLUSPOR MAÇ ORTALAMA PUANI İLE 2. SIRADA YER ALIYOR

TURGUTLUSPOR MAÇ ORTALAMA PUANI İLE 2. SIRADA YER ALIYOR
Editor: Turgutlu Manşet
01 Temmuz 2020 - 13:40

TFF 3. Lig 2. Grupta üst lige çıkma mücadelesi veren Turgutluspor her ne kadar grupta 50 puanlı 2. Sıradaki Belediye Derincespor'un ardında  49 puanla 3. Sırada yer alıyor gibi gözükse de, maç eksiği nedeniyle sezon geneli maç başı ortalama puanı 26 maçta toplanan 49 puan ile 1, 88 maç puan ortalamasına sahip ve 27 maç oynayan ve 1, 85 puan ortalamalı Belediye Derincespor'un üzerinde 2. Sırada yer almış olacak.

TFF’nin aldığı karar sonrası 2. ve 3.ligler sonlandırıldı, Futbol Federasyonu önümüzdeki günlerde liglerin nasıl tescil edeceği yönünde karar vereceklerini açıkladı.
TFF 3.lig 2.grupta maç eksiği ile 3.sırada yer Turgutluspor yönetimi ise yazılı bir basın açıklamasında yaptı. Kırmızı siyahlılar tarafından yapılan açıklamada PLAY OFF sistemi ile liglerin sona erdirilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Yapılan yazılı açıklamada: "TFF’nin 2. Ve 3. Ligler ile ilgili sezon ile ilgili almış olduğu Tescil kararı sonrası aşağıdaki açıklamaları yapmaya mecbur kaldık. Federasyonun yaptığı “Maçlar oynanmayacak ve tescil kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağız “ sözlerinden sonra verilecek kararın adaletsiz ve eşit olmayacağı konusunda tarafımızca fikir birliğine varılmıştır.  TFF alt ligler için belirttiği Statü’de 2-5. Sıradaki takımların Play-Off oynamaya hak kazandığını belirtir maddesi açıkça yazmaktadır.. Sezon başı belirlenen Statü’nün sezon içinde değiştirilmeyeceğini hatırlatır ve liglerin kalan bölümünü STATÜ’ye uygun şekilde tamamlanması kararının alınmasını bekliyoruz. Eğer ilk 2 sırayı alan takım çıkacak ise yine Belirlenen statü gereği sezon herhangi bir nedenden dolayı iptal edilirse; son puan tabelası geçerli olacak ve takımların maç başına aldıkları puan ortalaması geçerli olacaktır. Grubumuzda 17 takım bulunmaktadır bu nedenle bir maç eksik oynayan ekibimiz 3. Sırada olmasına rağmen puan ortalaması baz alındığında lig tescil edildiğinde şuan 2. Sırada yer almaktadır. TFF ‘nin 1.Lige ve 2.Lige yükselecek son takımın hakkaniyet kuralları çerçevesinde gerçekleştireceğine inanıyoruz. Biz Turgutluspor kulübü olarak şimdiye kadar hep takımların sahada mücadele vererek bir üst lige yükselmesinin daha adil bir karar olacağını savunduk bu yönde beyanatlar verdik. Aksi verilecek kararın haksız rekabete yol açacağını ve sezon içinde maddi olarak spora yatırım yapan kulüplerin ciddi şekilde emeğine saygısızlık olacağı görüşündeyiz." Denildi.