• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLUSPOR’DA YÖNETİMİNDE BİR İSTİFA DAHA

TURGUTLUSPOR’DA YÖNETİMİNDE BİR İSTİFA DAHA

TURGUTLUSPOR’DA YÖNETİMİNDE BİR İSTİFA DAHA
Editor: Turgutlu Manşet
13 Ekim 2021 - 17:46

Turgutluspor’da asil ve yedek listelerde ilk kongreden bu yana yaşanan istifalara bir yenisi daha eklendi. Yedek listede olan Uğur Balta son istifa eden isim oldu, Turgutluspor asil yönetici sayısı 8’e düştü. Geçtiğimiz haftada yedek listede yer alan Veysel Keşkek istifa etmişti.
Yaşanan süreç sonrası yönetimin kanun maddesi gereği derneği kongreye götürmek zorunda. İstifa eden isimlerin belgeleri resmi yollarla kulübe ulaştıktan sonra yönetimin kongre kararı alma zorunluluğu var. 
Yeni oluşan yönetimde Taner Kestaneci, Hasan Hüseyin Coşkun, Gökhan Düzkaya, Ahmet Karadağ, Yiğit İçten, Tolga Seyman, Fahrettin Solmaz, Cenk Yoldaş ve Dilek Öner yer alırken yedek listede Ahmet Önen, Barış Köprülü, Niyazi Özkırtok, Tayfun Gül, Ali Pekdikmen, İsmail Aydın, Veysel Keşkek, Oktay Durmuş ve Uğur Balta isimleri yer bulmuştu. 
Asil ve yedek yönetimden daha sonra Fahrettin Solmaz, Dilek Öner, Gökhan Düzkaya, Ahmet Karadağ, Cenk Yoldaş ve Hasan Hüseyin Coşkun istifa etmişti. Yedek listeden ise Ali Pekdikmen, Veysel Keşkek, Oktay Durmuş ve Uğur Balta istifa ettiler. 9 asil 9 yedekten oluşan Turgutluspor’da tüm istifaların ardından toplam yöneticisi sayısı 8’e düştü ve mevcut yönetim kanun maddesi gereği derneği kongreye götürmek zorunda olacak.
Türk Medeni Kanunun 84.maddesi gereğince “Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tamsayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri veya denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır. Çağrı yapılmazsa, üyelerden birinin istemi üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir”