• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLUNUN ACİL BEKLEYEN HİZMETLERİNİ SIRALADI VE ÇÖZÜM ÖNERDİ

TURGUTLUNUN ACİL BEKLEYEN HİZMETLERİNİ SIRALADI VE ÇÖZÜM ÖNERDİ

TURGUTLUNUN ACİL BEKLEYEN HİZMETLERİNİ SIRALADI VE ÇÖZÜM ÖNERDİ
Editor: Turgutlu Manşet
21 Mayıs 2022 - 12:58

Turgutlu Belediyesi Şehir Meclis Üyesi Burhan İrk Turgutlu Belediye sınırları içerisinde acil bekleyen hizmetleri tek tek sıralayarak çözüm önerdi ve yetkili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Burhan İrk yaptığı açıklamada, acilen bekleyen hizmetlerin çözüme ulaşması için kendisinin çaba sarf ettiğini belirterek; “Şehrime karşı sorumluluğum gereği Turgutlu Belediye sınırları içerisinde acil bekleyen hizmetler için bir an önce harekete geçilmeli bizler halkımızın sorunlarını hizmet beklentilerini köy köy, mahalle mahalle gezerek öğreniyoruz ve çözüm önerimizle birlikte gerekli kurumlara iletiyoruz. 
İlçemizde acilen çözülmesi gereken ve adım bekleyen sorunlar şu şekildedir;
1. 8 merkez 5 kırsal mahallemizin özellikle Sarıbey, Çatalköprü, Dağyeniköy, Kayrak ve Güney köylerini kapsayan acil durumda bulunan 13 mahallemizin Manisa büyükşehir belediyesi tarafından sözleri verilmiş alt yapı, üst yapı ve içme suyu projelerine biran önce başlanılması. 
2. Turgutlu, İzmir istikametinde bulunan ölümlü kazaların meydana geldiği başta Ergenekon kavşağı olmak üzere diğer kavşakları da kapsayacak alt ve üst geçitlerin ivedilikle gündeme alınması.
3. Turgutlu’nun önümüzdeki yıllarda gelişim yönünü tayin edecek tarım, sanayi, nüfus parametrelerini kapsayacak master plana acilen ihtiyaç vardır. Bu konu yaşadığımız şehrin en temel ihtiyacıdır.
4. Turgutlu’da gıda sektörünü kapsayacak ihtisas organize sanayisi kurulması için belediye, kaymakamlık, ticaret odası, meslek odaları ve ticaret borsalarını kapsayan bir çalışma heyetinin oluşturulması, konu ile ilgili girişimlere başlanılması, siyaset kurumun tüm süreci aktif olarak katılması ve takibi önemlidir.
5. Meyvecilik ve bağcılık merkezi olan ilçemizde biran önce lisanslı depoculuk faaliyeti ivedilikle başlanılmalı, konu ile ilgili ticaret odası lisans alma girişimine başlamalıdır.
6. Turgutlu belediyesi tarafından organize edilecek kent bilgi sistemine geçilmesi. Merkez ve kırsal mahallerimizde yaşayan yurttaşlarımızın sosyal ekonomik kültürel ve meslek bilgilerini kapsayacak bir çalışmaya ihtiyaç vardır.
7. Tarım ve hayvancılık alanında faaliyet yürüten çiftçi ve besicilerimizin üretim ve satış kooperatifleri kurmalarına belediyenin destek ve öncü olması önemlidir. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü sürece dahil edilmesi ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.
8. Turgutlu ilçemizin acilen bir kültür ve sanat merkezine ihtiyacı vardır.
9. Turgutlu sınırlarında acilen ihtiyaç duyulan 6 ilköğretim okulunun biran önce yapılması. Özellikle Selvilitepe, Ergenekon ve Mustafa kemal mahallerinin 2 ilkokul 2 ortaokul ihtiyacı ertelenmeyecek durumdadır.
10. Irlamaz vadisi 2.etap rekreasyon alanının artık ertelenmeden başlanılması. Manisa büyükşehir belediyesi sorumluluğunda olan ve Turgutlu belediye başkanı tarafından sözü verilen proje halen yapılmayı beklemektedir.
11. İstasyon altı mahallesi kısmalı, Kervanyolu ve kooperatif sokaklarını kapsayacak prestij caddesi projesinin yapılması. Elektrik direklerinin yer altına alınma sürecinin gıda çarşısında olduğu gibi hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve projenin uygulanması mahalle sakinlerinin beklentisidir.  
12. Pazartesi pazarının bulunduğu yerde otopark, sosyal donatı ve kendi enerjisini üreten şehrimize yakışan modern bir pazaryeri ihtiyacı ortadadır. Şehrimiz pazartesi günleri yaşadığı hoş olmayan görüntülerden biran önce sağlıklı bir proje ile kurtarılmalıdır.
13. Şehrimizin yaşadığı otopark sorununun çözümü için Turgutlu belediyesinin bir an önce proje geliştirmesine ihtiyaç vardır.
14. Dünyanın en verimli havzalarından olan Gediz havzasına her yıl ülkemizin değişik yerlerinden çalışmak için bizlere misafir olan yaklaşık 20.000 geçici mevsimlik tarım işçilerinin sağlıklı içme suyu, barınma, eğitim ve sağlık sorunlarını kapsayan ihtiyaçlara cevap verecek konteynır kamplar kurulmalıdır.
15. Derbent sınırları içerisinde yer alan Karacaali çayı üzerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı( Manisa büyükşehir belediye başkanı tarafından defalarca sözü verilen )yol üzerinde yapılacak köprü projesinin biran önce başlanılması ve mağduriyetlerin giderilmesi derbent halkının yoğun talebidir.”