• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLULU MUHTARLARA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ

TURGUTLULU MUHTARLARA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ

TURGUTLULU MUHTARLARA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ
Editor: Turgutlu Manşet
17 Şubat 2021 - 14:10

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 2021 yılının "Afet Eğitim Yılı" ilan edilmesi ile birlikte,  Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce mahalle muhtarlarına yönelik afet farkındalık eğitimi verildi.
Turgutlu Mesadet Özcan Kültür Merkezinde düzenlenen eğitime, Kaymakam Ali YILMAZ, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanları ve mahalle muhtarları katıldı. 
Eğitimde konuşma yapan Kaymakam Ali YILMAZ,  “Kıymetli Muhtarlarımız, Afet farkındalık eğitimine hepiniz hoş geldiniz. Bugün AFAD müdürlüğümüzden gelen yetkililer sunum yapacaklar ve bu sunumlarda size afetlerde yapılması gerekenler hakkında bilgiler verecekler. İçişleri Bakanlığımızca 2021 yılı "Afet Eğitim Yılı" ilan edildi. Bu kapsamda tüm muhtarlarımızın da afetlere hazırlıklı olması özellikle muhtemel deprem vb. büyük afetlerde mahallelerde vatandaşlarımızı yönlendirebilmesi çok önemli. Özellikle ilk panik halinde herkesin mahalledeki toplanma alanlarına yönlendirilmesi, acil kurtarma ve sağlık hizmeti sunan araçların ulaşabilmesi için ana yolların mutlaka açık tutulması son derece önemli. Bu konu başta olmak üzere her birey ve ailenin afet durumunda yapacaklarını önceden öğrenip planlaması gerekiyor. Eğitimin herkese hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
Kaymakam YILMAZ, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Uzmanları ve katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.