Yayınlanma :
18 Ağustos 2021 12:17
Güncelleme
: 18 Ağustos 2021 12:17


Turgutlu Kent Müzesi çalışanlarından Hasancan Eralaca imzasını taşıyan Turgutlu’nun Kaybolan Köyleri adlı kitapta 14. yüzyıldan itibaren Turgutlu coğrafyasında var olan ve çeşitli etkenlerle zaman içerisinde boşalıp yok olan köyler ele alınıyor. Millî Mücadele Döneminde Turgutlu adlı kitap da yine Kent Müzesi çalışanları Rabia Akgüvenç ve Hasancan Eralaca ile Müze Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından yazıldı. Kitapta Turgutlu’nun 29 Mayıs 1919’da işgal edilmesinden 7 Eylül 1922’de işgalden kurtuluşuna kadar geçen yaklaşık üç buçuk yılda yaşanan süreç ele alınmakta.
Kültür yayıncılığında önemli mesafe kat ettiklerini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Son dönemde ve kısa zaman içerisinde 6 yeni kitap yayınladık ve halen hazırlanmakta olan, yayınlayacağımız kitaplar mevcut. Amacımız ilçemizin tarihi ve kültürüne dair elden geldiğince her alanda eserlerin üretilmesi ve yayınlanması. Bu anlamda Kent Müzemizin çalışanlarının emekleri çok kıymetli. Umuyorum kısa zaman içerisinde yeni kitaplarımızla ilgililere farklı alanlarda bilgiler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: