Turgutlu İlçe Müftüsü Ömer Çoban, 2026 yılı Ramazan-ı Şerif dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, mübarek ayın rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olduğunu vurguladı. Ramazan’a kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çoban, bu müstesna zaman dilimine ulaşmanın şükrünü dile getirdi.
Ramazan ayının; kalplerin arındığı, gönüllerin yumuşadığı ve kardeşliğin güç kazandığı bir rahmet mevsimi olduğuna dikkat çeken Çoban, orucun yalnızca aç ve susuz kalmak olmadığını, takvaya ulaşma ve nefsi terbiye etme yolu olduğunu ifade etti. Ramazan’ın aynı zamanda Kur’an ayı olduğunu belirten Çoban, bu ayın Kur’an’la yeniden buluşma ve onu hayat rehberi kılma fırsatı sunduğunu kaydetti.
2026 Fitre Miktarı 240 TL
Çoban, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2026 yılı için fitre miktarının 240 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bu tutarın alt sınır olduğunu hatırlatan Çoban, vatandaşların maddi durumlarına göre daha fazla fitre verebileceğini belirtti.
Turgutlu’da Ramazan Hizmetleri
İlçede Ramazan ayı boyunca çeşitli dini programların düzenleneceğini kaydeden Çoban, hatimle teravih namazlarının Hallaçoğlu Camii, İstasyon Camii ve Dereköy Bölge Kur’an Kursu Mescidi’nde; hatimle sabah namazının ise Taşlı Camii’nde kılınacağını bildirdi.
Her akşam yatsı namazı öncesinde camilerde vaaz ve sohbet programlarının yapılacağını, ayrıca cami ve Kur’an kurslarında mukabele okunacağını belirten Çoban, fitre, zekât ve bağışların ihtiyaç sahipleri ile yetim ve öksüzlere ulaştırılacağını ifade etti.
“Turgutlu-2 Su Kuyusu” Hedefleniyor
Geçtiğimiz yıl Afrika ülkesi Gambiya’da hayırseverlerin desteğiyle “Turgutlu-1 Su Kuyusu”nun açıldığını hatırlatan Çoban, bu yıl da “Turgutlu-2 Su Kuyusu”nun açılmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarında eğitim gören hafız adaylarının iftar ve sahur giderleri için destek çağrısında bulundu.
Kadir Gecesi ve Bayram Namazı
16 Mart Pazartesi akşamı Kadir Gecesi’nin idrak edileceğini belirten Çoban, bu gece Aksekili Hacı Ahmet Camii ve Dereköy Camii’nin açık olacağını, Ramazanın son on gününde ise bu camilerde itikâf ibadetinin yapılabileceğini ifade etti.
20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı’nın idrak edileceğini kaydeden Çoban, ilçede bayram namazını kılmak isteyen kadınlar için Mevlana Camii’nin belirlendiğini açıkladı.
Müftü Çoban, 2026 Ramazan-ı Şerif’inin ülkeye, millete ve tüm İslam âlemine huzur, barış ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak, tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.
Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban’dan Ramazan-ı Şerif Mesajı
Turgutlu İlçe Müftüsü Ömer Çoban, 2026 yılı Ramazan-ı Şerif dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, mübarek ayın rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olduğunu vurguladı. Ramazan’a kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çoban, bu müstesna zaman dilimine ulaşmanın şükrünü dile getirdi.
Yayınlanma :
17 Şubat 2026 15:28
Güncelleme
: 17 Şubat 2026 15:28
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: