• Reklam
  • Reklam
Reklam

Turgutlu’da Polis Haftası Kutlandı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda tören düzenlendi.

Turgutlu’da Polis Haftası Kutlandı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda tören düzenlendi.

Turgutlu’da Polis Haftası Kutlandı
Editor: Turgutlu Manşet
08 Nisan 2024 - 14:44

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na polis teşkilatına ait çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun ve Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından gerçekleştirildi.



İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun yaptığı konuşmada: “10 Nisan 1845 yılında kurulan, mazisi şan ve şeref dolu Türk Polis Teşkilatının 179’uncu hizmet yılını kutlamanın gurur ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Türk Polis Teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra ilkemizde huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlenmektedir. 179 yıllık geçmişe sahip emniyet teşkilatımız; birikim ve tecrübesiyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği bu zor görevi başarıyla devam ettirmektedir. Şanlı tarihi ve destansı mazisiyle, milletimize büyük bir sevgi ve sadakatle hizmet eden teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü kendine ilke edinmiştir. Bu vesileyle; her türlü koşulda büyük zorluklara katlanarak omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde görev yaptığımız tüm teşkilat mensuplarımızın aileleri ile birlikte, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu kuruluş yıl dönemini kutlar, görevleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.



Emniyet Müdürü Dursun’un ardından Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya’da bir konuşma yaparak, Türk Polis Teşkilatının 179’uncu hizmet yılını kutladı.

Kaymakam Kapankaya: “Kuruluşundan bugüne kadar, devletimizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasını kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan, geçmişi şanla ve şerefle dolu, yurdun dört bir yanında fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatı'nın 179. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Köklü bir geçmişe, birikime ve tecrübeye sahip Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan bugüne milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, halkın takdirini kazanmıştır.
Dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensupları, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosu olmak üzere Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyor, Şehit Polislerimizi rahmetle anıyor, Gazilere şükranlarımı sunuyor, görevi başında olanlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı.






Konuşmaların ardından Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Turgutlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hilal Çevik tarafından takdim edilen başarı belgelerinin ardından tören programı sona erdi.

Düzenlenen Programa: Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hilal Çevik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, Turgutlu Askerlik Şubesi Başkanı Per. Atğm. İbrahim Can Karahan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu Sorumlusu Ahmet İlter, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.
 
-Haber:Burak Pehlivan