• Reklam
  • Reklam
Reklam

Turgutlu'da Mısır Ekimi Başladı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde buğday hasadı bitmeden mısır ekimine başlanıldı.

Turgutlu'da Mısır Ekimi Başladı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde buğday hasadı bitmeden mısır ekimine başlanıldı.

Turgutlu'da Mısır Ekimi Başladı
Editor: Turgutlu Manşet
18 Nisan 2024 - 18:08 - Güncelleme: 18 Nisan 2024 - 18:09

Turgutlu’da çiftçiler, havaların ısınmasıyla birlikte mısır ekimine başladı. Soğuk havalarının etkisini yitirmesi ve güneşin kendini göstermesiyle birlikte çiftçiler, bereketli Turgutlu Ovasında buğday hasadının bitirmeden sarı altın olarak adlandırılan mısırın ekimine başladı.
Havaların ısınmasıyla tarlalara giren çiftçiler dönüm başına bir buçuk ila iki ton arası verim beklediklerini ifade etti.

Çiftçi Ali Pekcan, buğdayın ardından mısır ekimine başladığını belirterek, güzel ve verimli bir sezon olmasını diledi.
Ali Pekcan: “Allah’ın izniyle buğday hasadını daha bitirmeden, havaların ısınmasıyla birlikte mısır tohumlarını toprakla buluşturduk. Bu sezonda yine 300 dönümlük bir alanda sarı altınımız olan mısırın ekimine başladık. Geçen sezon oldukça verimli bir sezon geçirdik. Bu sezonda hava koşulları istediğimiz gibi giderse oldukça verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Gece gündüz demeden var gücümüzle, en yüksek verimi almak için çalışıyoruz. Mısırın kullanım alanları geniş olduğu için imkanı olan herkesin tarlasını ekmesini istiyoruz. Maliyetlerin artmasından dolayı biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda üreticilere destekler artırılırsa, her hangi bir gıda sıkıntısı yaşamamak adına üretimin daha da artacağını düşünüyorum. İnşallah hem rekolte hemde fiyatlarımız iyi gelir ve biz mısır üreticileri olarak emeğimizin karşılığını alırız.” dedi.

Dönüm başına 1 buçuk, 2 ton arası verim beklediğini belirten mısır üreticisi Ali Pekcan, toprakla buluşan mısır tohumlarının hasadının eylül ayı ortalarında gerçekleşeceğini belirtti.
Pekcan ayrıca tüm üreticilere kolaylıklar dileyerek, hem fiyatların hemde verimin iyi geçmesi için dileklerde bulundu.

-Haber:Burak Pehlivan