• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ VERİLDİ

TURGUTLU’DA GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ VERİLDİ

TURGUTLU’DA GÜVENİLİR GIDA EĞİTİMİ VERİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
16 Ekim 2021 - 12:07

Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ, "16 Ekim Dünya Gıda Günü” münasebetiyle Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa öğrencilere yönelik İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Tüketiciyi Bilinçlendirme ve Güvenilir Gıda Eğitimi” ne katıldı.
"Güvenilir Gıda Tüketelim, İsrafı Önleyelim"
Etkinlikte yaptığı konuşmasında güvenilir gıdanın öneminden bahseden Kaymakam YILMAZ, ““Malumunuz gıdalar ve dolayısıyla beslenme hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Bütün canlıların yaşamını devam ettirebilmeleri için beslenmeye ihtiyaçları var. Beslenmemizi sağlayan gıdaların mümkün olduğunca sağlıklı, hijyenik ve organik olarak yetiştirilmesi ve tüketilmesi başta insan sağlığı olmak üzere bütün canlılar açısından son derece önemli. Gıda hijyeni, bilinçli gıda tüketimi, etiket okuma, dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda dikkat etmeliyiz. Dünyada sağlık ve yeterli beslenme anlamında farklılıklar yaşanıyor. Bir tarafta ciddi anlamda israf görülüyor, bir tarafta ise açlıkla mücadele ediliyor. Dünyada sanayisiyle ön plana çıkan ülkeler bile tarıma büyük önem veriyor. Gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tarım her ülke her devlet için çok önemli. Tarım asla terk edilmemeli. Kaynakları israf etmemek ve daha fazla üretim yapmalıyız " dedi.
Programa Kaymakam YILMAZ’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa ÇALLI, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Eğitimin ardından Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, gıda kayıpları ve israfının önlenmesi, azaltılması ve yönetimine ilişkin “Gıdanı Koru Kampanyası Farkındalık Oluşturma Projesi” kapsamında ilçemiz Namık Kemal İlkokulu’nda “Gıdanı Koru Kumbarası” tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrencilere Gıdanı Koru Kumbaraları dağıtıldı. Etkinlikle İlçemizdeki çocukların gıda kaybı ve israfı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.