• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ

TURGUTLU'DA FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ

TURGUTLU'DA FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
17 Mayıs 2021 - 17:50

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı gösteri düzenlendi.
Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu (TUSİDAP) öncülüğünde Pazar Camii önünde  biraraya gelen STK'lar ve vatandaşlar burada İsrail karşıtı slogan atarak, Filistin halkına yönelik saldırılara tepki gösterdi.
Grup adına açıklama metnini okuyan Şamil Duran; "İsrail, Filistin'e yerleştirildiği günden bu yana kadar ortaya koyduğu ve işlemeye devam ettiği cinayetlerle, insanlığın tarih boyunca şahit olduğu, felaket tanımını fazlasıyla hak eden vahşetin, zulmün ve terörün devlete dönüşmüş halidir. 
İsraillilerin hem Filistinlilere hem de bütün Müslümanların harem-i şerif'i olan Mescid-i Aksa'ya yıllardır uyguladığı devlet terörü iyice şiddetlenmiş ve doruk noktasına ulaşmıştır.
Mescid-i Aksa'da ibadet eden kardeşlerimize karşı işgalci İsrail'in uyguladığı devlet terörünü şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Filistinli kardeşlerimiz ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ortaya koyduğu insanı, vicdani ve ahlâkî hiçbir kutsalı olmadığını tüm dünyaya gösteren İsrail'e karşı, tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.