• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA 15 GÜNDE 132 ŞÜPHELİ YAKALANDI

TURGUTLU’DA 15 GÜNDE 132 ŞÜPHELİ YAKALANDI

TURGUTLU’DA 15 GÜNDE 132 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ağustos 2021 - 16:50

Turgutlu polis sorumluluk bölgesinde 16 Temmuz 2021 ile 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında meydana gelen adli olaylarda; çeşitli suçlardan 132 şüpheli yakalanmış, 7 şüpheli adli makamlarca tutuklandı. 
İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı İnfaz Büro tarafından yapılan çalışmalar kapsamında; Kullanımları Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık ve Yol Kesmek Suretiyle Silahla Birden Fazla Kişi İle Yağma suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 27 YIL 6 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Hakkında Basit Yaralama, Hükümlü Veya Tutuklunun Kaçması, Hakaret, Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme Ve Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçlarından yakalama kararı olan ve hakkında 9 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
2313 S.K.M.(Uyuşturucu Madde Murakabesi Hakkında Kanun) suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 4 YIL 2 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Hakkında kasten öldürme suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 3 YIL 4 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Hakkında adet gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 2 YIL 3 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Hakkında Hırsızlık Ve Borçlunun Ödeme Şartının İhlali suçundan yakalama kararı olan ve hakkında 3 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Operasyonel Çalışmalar Kapsamında ise;
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda, 4 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheli Adli Makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, şüphelilere ait 19 adet ekstasi, 35 gram skunk maddesi ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiş, 3 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
Asayiş Büro Amirliğimizce, Faili Meçhul Hırsızlık olayların aydınlatılması çalışmaları kapsamında, 2 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen 3 şüpheli yapılan operasyon sonucu yakalanmış, 2 şüpheli Adli Makamlarca tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Covid-19 ile mücadele kapsamında yapılan kontrollerde, ev karantinası bulunan 218 adres ve adreste bulunması gereken 530 şahıs kontrol edilmiş, ev karantinasına uymadığı tespit edilen 4 şahıs hakkında Adli işlem başlatılmıştır.
İlçemiz genelinde yapılan trafik uygulamalarında, 1107 araç ve motosiklet kontrol edilmiş, kontrollerde 817 motosiklet ve araca cezai işlem uygulanmış, 28 araç ve motosiklet trafikten men edilmiştir. 
Meydana gelen çeşitli hırsızlık olaylarında,  7 şahıs yakalanmış, hırsızlık malı 4 motosiklet, 2 adet akü ele geçirilmiş, 3 şahıs Adli Makamlarca tutuklanmış,  3 şahsın soruşturması Savcılıkça devam etmektedir.
Ayrıca meydana gelen çeşitli adli veya idari olaylarda, 2 tabanca ve 1 kurusıkı silah ele geçirilmiş, tabancalara ait 16 fişeğe gerekli adli ve idari işlemlerin yapılabilmesi için el konulmuştur. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”