• Reklam
  • Reklam
Reklam

TARİHİ HAMAM KÜTÜPHANE OLACAK

TARİHİ HAMAM KÜTÜPHANE OLACAK

TARİHİ HAMAM KÜTÜPHANE OLACAK
Editor: Turgutlu Manşet
29 Temmuz 2019 - 14:41

Turgutlu Altay Mahallesindeki 'Gavur Hamamı' olarak da bilinen  400 yıllık tarihi hamam ile banka binası, çocuk kütüphanesi ve kadınlar için kurs merkezi olacak.
Turgutlu'da bulunan 1600'lü yıllarda yapılan ve günümüzde "Gavur Hamamı" olarak adlandırılan yer ile 1930'lu yıllarda yapılarak yıllarca, banka binası ve çeşitli mesleklere ev sahipliği yapmış olan tarihi binalar yapılacak olan restorasyon sonrasında çocuk kütüphanesi ile kadınlar içim kurs merkezi olacak.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile tarihi binalarda incelemeler de bulunan AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek, Turgutlu'da asırlardır atıl olarak kalmış tarihi binaların yapmış oldukları çalışmalar sonrasında, Manisa Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından restorasyonunun yapılacağını söyledi.
AK Parti olarak her zaman hizmet odaklı çalıştıklarını belirten Dilek, şunları söyledi:
"Neredeyse asırladır atıl ve kötü bir durumda olan tarihi "Banka binası" ile "Gavur Hamamı" için uzunca bir süredir çalışmalar yürütüyorduk. Bu çalışmalar artık meyvesini verdi ve projeleri hazırlanan tarihi binalarımız en kısa restore edilecek. Buradaki çalışmalara bittikten sonra burası artık "Çocuk kütüphanesi ve Kadın Kurs Merkezi" olarak hizmet verecek. Turgutlu'ya hayırlı olsun."
Turgutlu'nun en eski yapılarından olan "Banka binası" ile "Gavur Hamamı"nın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazır olduğunu ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını belirten, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Kötü durumda olan ve binaların çevresindeki vatandaşlar tarafından sürekli şikayetlere konu olan tarihi noktalar tamamladıktan sonra Turgutlu için güzel bir kazanım olacak" dedi.
Restorasyon çalışmalarının yaklaşık bir buçuk yıl süreceğini söyleyen Sudak, şöyle konuştu:
"Turgutlu'da 1930’lu yılların önemli tarihi yapılarından birisi olan, yıllarca üzüm ticareti ve farklı mesleklere ev sahipliği yapmış olan "Eski Banka Binası" ve "1600'lü yıllarda yapılmış olan "Gavur Hamamı"nda, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanımız ile birlikte incelemelerde bulunduk. Bu tarihi binalarımızın her ikisi de tescilli yapılar. Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri Manisa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan tarihi yapılar bir buçuk yıl gibi bir zaman da tamamlanarak Turgutluluların hizmetine sunulacak. Tarihi binalarımızda restorasyon çalışmaları tamamlandığında, "Çocuk kütüphanesi" ve "Kadın kurs merkezi" olarak hizmet verecekler. Bundaki amacımız, tarihi binalarımızın atıl vaziyette durmaması ve aslına uygun olarak restorasyonu yapıldıktan sonra hem halkımıza hizmet etmesi hem de bu yapıların gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz"