• Reklam
  • Reklam
Reklam

ROTARY İLKOKULU YENİ HALİYLE EĞİTİME HAZIR

ROTARY İLKOKULU YENİ HALİYLE EĞİTİME HAZIR

ROTARY İLKOKULU YENİ HALİYLE EĞİTİME HAZIR
Editor: Turgutlu Manşet
08 Ekim 2020 - 19:21

Türkiye'de Rotary adıyla yer alan iki okuldan biri olan Turgutlu Rotary İlkokulu, 2000 yılında Turgutlu Rotary Kulübü  tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmiş ve aradan geçen yıllar içerisinde oluşan okulda meydana gelen tahribatlar nedeniyle bakım onarım ihtiyacı doğmuştur.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Turgutlu Rotary Kulubü’nden okulun tadilatı ile ilgili talebi üzerine Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ertan SOYDAN’ın önderliğinde 7. Grup Rotary Kulüpleri; Manisa, Salihli, Turgutlu, İzmir Rotary Kulübü ve 9. Grup Kulüpleri; Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon, ve Varyant Rotary Kulüpleri ile 10. Grup Kulüpleri Göztepe Rotary Kulübü iş birliğinde Turgutlu Rotary İlkokulu tadilatı ve onarımının gerçekleştirilmesi için Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Turgutlu Kaymakamlığı ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu iş birliğinde 18 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan protokolün ardından okulun iç ve dış bütün tadilat onarım ve yenileme çalışmaları Turgutlu Belediye Başkanlığının da katkılarıyla gerçekleştirilerek okul yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.
Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ, Belediye Başkanı Çetin AKIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ertan SOYDAN, Proje Koordinatörü Mustafa Kemal NAS, 7. Grup Federasyon Başkan Yardımcısı Canbulat ONUŞ, 9 . Grup Federasyon Başkan Yardımcısı Cem MENKÜ, Turgutlu Rotary Kulübü Başkanı Evrim OFLAZ, Manisa Rotary Kulübü Başkanı Cengiz ERGÜDENGİL, Salihli Rotary Kulübü Başkanı Mehmet DEMİR, İzmir Rotary Kulübü Başkanı Şeref TUFAN YAZICI, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Sezai Nüzhet NOYAN, Buca Rotary Kulübü Başkanı Emre POYRAZ, Kordon Rotary Kulübü Başkanı Eray İNAN, Varyant Rotary Kulübü Başkanı Özgür KİTAPÇI CANDAN, Fon Yaratma ve Bağış Toplama Komite Başkanı Hasan Özer ORHAN ve Rotary Kulüp Üyelerinin de katılımlarıyla ortak proje olarak gerçekleştirilen, Rotary İlkokulu’nun açılışı 8 Ekim tarihinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Turgutlu Kaymakamı Sayın Ali YILMAZ yapılan çalışmadan duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ertan SOYDAN'a ve Proje Koordinatörü Mustafa Kemal NAS'a teşekkür plaketi takdim etti. 
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ertan SOYDAN yaptığı konuşmada, “Turgutlu Kaymakamı Sayın Ali YILMAZ’a, Belediye Başkanı Sayın Çetin AKIN’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet ÖLMEZ'e, proje ortağı Rotary Kulüplerine ve destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitime devam edebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Ertan SOYDAN ayrıca Turgutlu Belediye Başkanı Çetin AKIN’a ve Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ’a teşekkür hediyesi takdim etti.