• Reklam
  • Reklam
Reklam

ORTA ŞERİTLER KIRMIZIYA BOYANDI

ORTA ŞERİTLER KIRMIZIYA BOYANDI

ORTA ŞERİTLER KIRMIZIYA BOYANDI
Editor: Turgutlu Manşet
27 Mart 2021 - 12:58

Turgutlu’da Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir Mottosu Ana Temalı Işıksız Yaya Geçitlerinde Bulunan Ortadaki Şerit Kırmızı Renge Boyandı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaya önceliği kırmızı çizgimizdir mottosu ana temalı ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit kırmızıya boyandı. Ayrıca ilçe genelinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 farklı yaya geçidinin ortası kırmızıya boyandı.
İlçemizden geçen E-96 karayolu üzerinde bulunan mobil kavşakta gerçekleştirilen programa, Kaymakam Ali Yılmaz’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, Selvilitepe Mahalle Muhtarı Sait KAYA, Toplum Destekli Polislerle, Jandarma ve Trafik Polisleri katıldı.
Etkinlikte yaptığı açıklamada yaya geçitlerinde yayalara yol verilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Kaymakam YILMAZ, “Herhangi bir emniyet güçleri tarafından tedbir alınmadan sürücülerin yaya geçitlerinde yayaları gördüğü an durup yol vermesi gerekiyor. Bunun için yasal düzenlemeler de yapıldı. Bu kapsamda yayalarımıza da görevler düşüyor. Yayalarımız yaya geçidini kullanacak, sürücülerimiz de bu yaya geçitlerini kullanan vatandaşlarımıza yol verecek. Tüm vatandaşlarımızı ve sürücülerimizi yasalarla belirlenmiş olan kurallara uymaya davet ediyoruz” dedi.
Etkinliğin dışında polis ve jandarma ekipleri tarafından kendi sorumluluk alanlarında araç sürücülerine konu ile ilgili broşür dağıtacaklarını ve konu hakkında bilgilendirme yapılacağını belirten İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER ve İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini ve “Yaya Geçidi Kullanımı ve Yaya Öncelikli Trafik” sloganı kapsamında farkındalığı en üst seviyeye çıkarma çabası içerisinde olacaklarını kaydetti.