• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÖNCE BAŞKANA ŞİMDİ'DE TARAFTARA, SIRADA NE VAR!

ÖNCE BAŞKANA ŞİMDİ'DE TARAFTARA, SIRADA NE VAR!

ÖNCE BAŞKANA ŞİMDİ'DE TARAFTARA, SIRADA NE VAR!
Editor: Turgutlu Manşet
16 Nisan 2022 - 16:08 - Güncelleme: 16 Nisan 2022 - 16:17

Turgutluspor ile Ergene Velimeşespor arasında geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle kırmızı siyahlı kulübe seyircisiz oynama cezası verildi. Bir hafta önce de yine PFDK tarafından Turgutluspor Kulüp Başkanı Ahmet Daşkan ve As Başkan Bülent Daşkan’a 1 maç izlememe cezası verilmişti.
Türkiye liglerinde nerdeyse her maçta yaşanan saha olayları sebebiyle kırmızı siyahlılara 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesi Başkan ve yöneticileri kızdırdı.
PFDK’dan yapılan açıklamada Turgutluspor taraftarının bu sezon ilk kez kötü tezahürat yaptığı ve bunun için ihtar cezası verildiği belirtilirken, taraftarın neden olduğu iddia edilen ancak açık şekilde belirtilmeyen saha olayları sebebiyle kırmızı siyahlı takıma kendi sahasındaki 1 maçını seyircisiz oynama cezası verildiği açıklandı.
TFF 2. Lig kırmızı grupta ligde tutunma mücadelesi veren Turgutluspor’da bir hafta önce Başkan Ahmet Daşkan’a maç izleyememe, şimdi de taraftara maç izleyememe cezası verilmesi yönetim tarafından da tepkiyle karşılandı.
Turgutluspor Kulüp Başkanı Ahmet Daşkan, “Türkiye’nin her yerinde her hafta yaşanan olaylardan dolayı bize ceza veriliyor olması kafamızı karıştırdı.” Dedi.
Daşkan açıklamasında; “Neredeyse her hafta Türkiye’nin birçok stadyumunda yaşanan olaylar, bizim deplasman maçlarında yaşadıklarımız, özellikle Van’da yaşadığımız vahim olaylar. Hiçbir kulübün bu olaylardan dolayı ceza aldığını ne gördük ne duyduk. Ne hikmetse bize seyircisiz oynama cezası geldi. Hem de ligin sona ermesine 4 hafta kala sahamızda oynayacağımız tek maç seyircisiz oynanacak. 
Bu sezon sahamızda oynadığımız maçlarda en ufak bir olay yaşanmamış, PFDK’nın da açıkladığı gibi taraftarımız ilk kez Velimeşe maçında kötü tezahürat yapmış, buda son haftaların gerginliği. Ama maalesef bize verilebilecek en ağır cezalardan biri verilmiş, lütfen biraz vicdan. İtirazlarımızı yaptık, son haftalarda yaşanan gerginliğin ve diğer kulüplere benzer olaylardan dolayı böyle bir ceza verilmemesi de göz önüne alınarak, cezanın en azından ertelenmesini talep ettik, umarım durumumuzu göz önünde bulundurarak cezamız ertelenir diye düşünüyoruz.” Dedi.

Haber: Serkan Tatlı