• Reklam
  • Reklam
Reklam

O ÖĞRENCİLERİN AKIBETİ NE OLACAK

O ÖĞRENCİLERİN AKIBETİ NE OLACAK

O ÖĞRENCİLERİN AKIBETİ NE OLACAK
Editor: Turgutlu Manşet
13 Temmuz 2020 - 18:07

Koronavirüs önlemleriyle birlikte 31 Ağustos'ta açılması planlanan Gazi Ortaokulu'nda mevcudun çok kalabalık olması öğrenci velilerini kara kara düşündürüyor. 
Yıkım kararı çıkmasıyla birlikte 2019-2020 eğitim öğretim döneminde Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Gazi Ortaokulu'nda eğitime devam etmiş ve okulda yaklaşık 2 bin 200 öğrenci eğitim görmüştü.
Koronavirüs önlemleriyle birlikte 31 Ağustos'ta açılması planlanan okulda mevcudun çok kalabalık olması öğrenci velilerini kara kara düşündürüyor. 
Turgutlu'da geçtiğimiz eğitim öğretim yılının başlarında alınan kararla boşaltılan Cumhuriyet İlkokulunun öğrencileri, ilk dönem koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesine kadar ki zamanda Gazi Ortaokulu'nda eğitimlerini sürdürmüştü.
Cumhuriyet İlkokulunda yaklaşık 1000 ve Gazi Ortaokulunda yaklaşık 1200 öğrenci aynı okul çatısı altında eğitime kısa bir süre de olsa zorlanarak devam etmişlerdi.
Şimdi hem Cumhuriyet İlkokulunun yıkılıyor olması hem de Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak olan önlemlerle birlikte yaklaşık 2 bin 200 öğrencinin ne şekilde eğitimini sürdüreceği merak konusu oldu.
Öğrenci velileri normal şartlarda dahi öğrenci sayısının çok fazla olduğunu ve çocuklarını 31 Ağustosta açılması planlanan okula nasıl göndereceklerini kara kara düşündüklerini belirtiyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından bir sınıfta 14 öğrenci olacak açıklaması, okullarda “en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı” tavsiyesinin 43 dersliği bulunan Gazi Ortaokulunda uygulanmasının neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor.