• Reklam
  • Reklam
Reklam

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BU MEMLEKETİN HİZMETE İHTİYACI VAR”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BU MEMLEKETİN HİZMETE İHTİYACI VAR”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BU MEMLEKETİN HİZMETE İHTİYACI VAR”
Editor: Turgutlu Manşet
24 Mart 2024 - 16:10

Seçim çalışmaları kapsamında Yeni Mahalle’yi ziyaret eden, Yeniden Refah Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. 
Mahalle halkının kendisine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Mustafa Serhat Orhan, yeni dönem projeleri hakkında bilgiler verirken, 2004-2014 yılları arasında Turgutlu’ya kazandırdığı onlarca eseri de hatırlattı.

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BİZE KARŞI ÇIKANLAR OLDU, AMA BİZ GERİ ADIM ATMADIK”
Yeni Mahalle, Subaşı ve Selvilitepe mahallelerinde gerçekleştirdikleri kat artışlarıyla bölgenin ve mahalle sakinlerinin daha modern, daha sağlıklı binalarda oturmalarına olanak sağladıklarını, ayrıca bu mahallerinde değerinin arttığını belirten Mustafa Serhat Orhan “Yeni mahallemizi görüyorsunuz, güzel güzel binalarımız yapılmış. 2009’dan önce burası ne haldeydi. Hiçbir şey yapılmamıştı. Serhat Orhan geldi 2004’de, 2009 yılından sonra birer kat arttırdı. Dedim ki buraya müteahhit girmesi için 3 katları, 4 kat, ana caddelerin bazılarını 5 bazılarını ise 6 kat yapacağız. İtirazlar oldu. Kanalizasyon kaldırmaz dediler. Şu olmaz dediler, bu olmaz dediler. Bakın şu binanın güzelliğine bak. Şu binayı yapan müteahhit, şu binayı yaptıran arkadaş burada 4 kat olmasa gelip burayı yapar mıydı? Yapmazdı. Yenimahalle sakinlerine sesleniyorum. Sizlerden Serhat Orhan'ın Allah rızası için oy istemeye hakkı var mı kardeşlerim.  Biz 2009’dan sonra Yenimahalle'de kat artışı yaptık ne kanalizasyonlar tıkandı ne de bir şey oldu. Peki bir de gelelim 2004’de. Ben size dedim ki bana güvenin. Hemen 100 metre ileride bir duvar vardır Berlin duvarı gibi. Aşağısı çöplüktü, pislik içerisindeydi.  Serhat Orhan orayla 5-6 sene uğraştı orayı Turgutlu’nun en güzel yeri haline getirdi. Türkiye'ye örnek olacak bir ırlamaz vadisi yaptı. Buradaki evleriniz, özellikle Son sokakta ve diğer sokaklardaki arsalarınız üçe, beşe, ona katladı. Sırf bunun için sizlerden oy istemeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Peki benden sonra gelenler, 10 sene geçti. Taş üstüne taş koydular mı? Allah aşkına söyleyin. Bakın sokaklarda halen benim yaptırdığım parke taşları bile yerinde duruyor. Son sokak olduğu gibi duruyor. Benim yaptığım Irlamaz vadisinin bile içine ettiler. Ne mi yaptılar? Yazın gittiğiniz, çay içtiğiniz, kahve içtiğiniz, dondurma yediğiniz, kafeteryayı bile kaldırdılar. Bunlara nasıl oy vereceksiniz? Mescit yaptırmıştım oraya, depo olmuş”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BU MEMLEKETİN HİZMETE İHTİYACI VAR”
Turgutlu’nun 10 yıldır yeterli hizmeti alamadığını belirten Mustafa Serhat Orhan “10 yıllık belediye başkanlığı sürecinde belediyenin kapısının herkese açık olduğunu, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini belirten Mustafa Serhat Orhan “Turgutlu Belediyesi 10 boyunca güzel yönetilmedi ve şimdi halkımız diyor ki Serhat Orhan gelsin, dertler bitsin. Biz halkımızın isteği ile sahaya çıktık ve onların gönlünde olan birisi olarak bismillah dedik. 31 Mart’ta bu yönetimi siz göndereceksiniz ve artık Turgutlu’da daha güzel günler bizi bekliyor olacak. Ne diyor halkımız yaparsa Serhat Orhan yapar, neden diyorlar bunu çünkü geçmişte ne söz verdiysek yaptık. Bizim yaptıklarımız ortada, yapacaklarımızı ise onlar hayal bile edemiyorlar. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bu memleketin artık kaybedeceği bir 5 yıl daha yok. Çetin’le bir 5 yıl geçirdi, şimdide bir 5 yıl Yunus’la geçirmeye ne zamanı var, ne de vakti var. Bize diyoruz ki Allah'ım bu memlekete güzel hizmet etmek, 10 yıllık yaptığımız hizmetlerin devamını getirmek eğer nasipse, bu görevi nasip et. Eğer bize haksızlık ve adaletsizlik nasip edeceksen bize bu görevi nasip etme. Biz bu işi gönülden seviyoruz. Kalben seviyoruz” 

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BİRİSİ KOLİ DAĞIYOR, DİĞERİ PARA DAĞITACAKMIŞ”
Turgutlu’daki bazı belediye başkan adaylarının koliler dağıttığını, bazı adayların ekibinin ise gittikleri yerlerde seçimi kazanırlarsa para dağıtacaklarını ifade ettiklerini savunan Mustafa Serhat Orhan “31 Mart'a az kaldı. Biz alavere dalavere hiç peşinde olmadık. Neymiş efendim? Anketler yayınlamakmış. Neymiş efendim koli koli erzaklar dağıtmakmış. Bakın buradan sesleniyorum. Sevgili Çetin Akın 2014’de kaybettiğim seçimde erzak dağıtım organizasyonunun başında sen vardın. O zaman binlerce kişiye erzak dağıttık. Ama on binlerce kişiye dağıtmadığımız için kaybettik. Şimdi muhtarlara erzak gönderiyorsun. Yetmiyor muhtar adaylarına erzak gönderiyorsun. Yetmiyor zabıta müdürünü devreye sokuyorsun. Belediye personelini devreye sokuyorsun. Sana 2014’ü hatırlatıyorum. Serhat Orhan'ın erzak dağıtım işinin başındaydın. Allah işte bu, hata yaptık. Seçimi kaybettik. Şimdi sana diyorum ki Turgutlu'da 50 bin hane var. 50 bin haneye ulaşabileceksen ulaş. Ama o benim adamım. Şu benim adamım dersen bu iş biter. Zaten bitti sen 5 sene hizmet etmemişsin. Şimdi Mustafa Kemal Mahallesi'nde bir evi ziyaret ettim. Adamcağız kapıda kaldırımına beton dökmüş belediye. Abi hayırlı olsun dedim. Beton dökmüşsün. Yok Allah razı olsun belediye dedi. Sağ olsun dedi. 5 sene sonra aklına geldi, kaldırıma beton döktü dedi.  Öbürkü de adamlarını gönderiyor. Albayrak Mahallesi'nde diyor ki, Yunus Oğan seçim kazanırsa 2’şer bin lira hesabınıza yatacak. Delikanlıysa adamsan şimdi dağıt. Şimdi ver. Yalancı olmayacaksın. Vatandaşı aldatmak, bunların ruhuna işlemiş”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “TURGUTLU’DA DA, MANİSA’DA DA DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 10 yıldır elini sürmediği Irlamaz 2. Etabını yeni dönemde yapacağını açıklamasına değinen Mustafa Serhat Orhan “Bugün organize sanayi bölgesinde fabrikaları gezdim.  Ne kadar ilginç bir şey. Özdilek'in önünde sayın büyükşehir belediye başkanımız Cengiz Ergün’ün, büyük bir raketini gördüm. Irlamaz ikinci etabını yapacağız diyor. Bir de çizim yapmış. Ben buradan Cengiz abiye sesleniyorum. Sayın belediye başkanım, ben 2014’de seçimi kaybettikten sonra sen 10 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptın.  Peki benim fidanlarını diktiğim stadyum ve spor salonunun çevresine bu 10 sene içinde büyükşehir belediye başkanı olarak ne yaptın?  Bu milleti aldatamayacaksın. Turgutlu’da da değişim olacak, Manisa'da da değişim olacak.  Sen eğer Serhat Orhan'ın yaptığı birinci etapta,  amfi tiyatronun arkasını komple parke taş döşedin. Milyonlarca lira para harcadılar. Peki ben sana şunu söylüyorum. Sen o parayı oraya gömmek yerine Irlamaz ikinci etabı yapsaydın bu millet seni omzunda taşırdı”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “EMEKLİLERİMİZE 10 BİN LİRA DESTEK VERECEĞİZ”
İnsana dokunan projeleri hayata geçireceklerini belirten Mustafa Serhat Orhan “Dar gelirli emeklilerimize yıllık 10 bin lira refah kart sistemiyle destek, öğrencilerimize eğitim, öğretim dönemi başlarken bin lira kırtasiye takviyesi, hoş geldin bebek kampanyasına ilave yapıyoruz ve 6 ay o çocukların bebek bezi de Belediye Başkanı Serhat amcalarından hediye olacak, Allah'ın izniyle. Köylerden gelen öğrencilerimiz var. O öğrencilerimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsleriyle geliyor. O öğrencilerimizi bir bir tespit edeceğiz ve onlara servis ücretleri Turgutlu Belediyesi'nden hediye olacak. Turgutlulu üniversite öğrencilerimize verilen bursa belediye olarak destek olacağız. Askere giden çocuklarımıza hem bin lira, hem de asker paketi hediyemiz tekrar başlayacak. Biz insanımıza dokunacağız. Biz insanımıza elimizi uzatacağız. Darda, sıkıntısı olan insanımızın bütün dertlerini dinleyeceğiz. Kapı sonu ardına kadar açık olacak”