• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

MESLEKİ YARIŞMALARDA MANİSA’NIN BİR NUMARASI OLDULAR

MESLEKİ YARIŞMALARDA MANİSA’NIN BİR NUMARASI OLDULAR

MESLEKİ YARIŞMALARDA MANİSA’NIN BİR NUMARASI OLDULAR
Editor: Turgutlu Manşet
07 Ocak 2020 - 13:34

Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, yürüttüğü proje çalışmaları, sosyal etkinlikleri, sportif ve kültürel başarıları, TÜBİTAK projeleri ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde yaptığı çalışmalar yanında mesleki alandaki başarılarıyla da kendinden söz ettirmeye devam ediyor.
Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 2019-2020 öğretim yılı mesleki yarışmalarında dört kategoriden üçünde birincilik derecesi alarak ilimiz İmam Hatip Liseleri arasındaki özel yerini bir kez daha pekiştirdi.
Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Varol Öztürk şu açıklamalarda bulundu: “1974’te eğitim öğretime başlamış köklü bir eğitim kurumu olan okulumuzun tarihi başarılarla dolu. Hamdolsun, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmamızla birlikte devraldığımız başarılarımızı çoğaltarak yürümeye devam ediyoruz. Sosyal etkinliklerimizle öğrencilerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Şu an ana dergimiz Hayata ve Bilgeliğe Adımlar’ın yanı sıra her biri ayrı bir alan çalışmasına ayrılmış fanzin türünde Kitapsever, Geçmişten Geleceğe Köprü, Hira’dan, Adamlar, Şiirsel dergilerimiz yayında. Yakında bunlara İngilizce ve Osmanlıca dergilerimiz ile bilim ve teknolojiye ayrılmış dergimiz de eklenecek. Bu dergilerimizin her biri farklı öğrenci gruplarının ve kulüplerinin dergileri. Prof. Dr. Fuat Sezgin Hikmet ve Medeniyet Atölyemizle sosyal çalışmalarımızı, Cezeri Bilim ve Teknik Atölyemizle robotik kodlama ve yazılım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İngilizce eğitim sınıfımız, okuma gruplarımız, aktif kulüp çalışmalarımızla bir özel okul vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu yüzden de iki sloganımızdan biri olarak özel okul değiliz ama ‘özel bir okuluz’ diyoruz. Elbette bu kişisel değil kurumsal bir başarıdır ve bir ekip işidir. Tüm başarılarımızın arkasında hepsiyle ayrı ayrı gurur duyduğum ve müteşekkir olduğum gayretli, özverili ve başarılı bir idari ekip ve eğitim kadrosu var. Yine bu yüzden “Sevgi dolu eğitimle güvenli yarınlara…” diyoruz.
Akademik, sosyal ve kültürel çalışmalarımızın ve başarılarımızın yanında mesleki çalışma ve başarılarımızı da önemsiyoruz ve bir İmam Hatip Lisesi olarak vazgeçilmez buluyoruz. Mesleki etkinlik ve çalışmalarımızın yanında İlçe Müftülüğümüzle birlikte yürüttüğümüz ‘İmam Hatipliler Camide’ projemiz Türkiye’de tek ve bize özel proje. Bu projemizle gurur duyuyoruz ve destek veren tüm Diyanet personeline müteşekkiriz.
İşte tüm bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ülke geneli İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen il, bölge ve Türkiye etapları şeklinde uygulanan Mesleki yarışmaların ilk ayağı olan il etaplarında 4 kategoriden 3’ünde birincilik elde ederek kendi rekorumuzu yeniledik.  Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında kesintisiz üst üste 7, yine Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında kesintisiz üst üste 6. kez birincilik kazanarak Manisa İmam Hatip Liseleri arasında sloganımıza uygun bir şekilde özel bir yer edindik. Herhangi bir alanda kesintisiz üst üste böyle bir başarı elde etmek yeterince zor iken biz bunu iki alanda birden başardık. Her zaman ifade ettiğim gibi Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak mevcut öğrencilerimiz ve mezunlarımızla biz bir aileyiz ve bu başarıların ailemize çok yakıştığına inanıyoruz. Mutluyuz. 
Bu yıl da 4 yarışma kategorisinden 3’ünde birincilik elde ederek başarılarımızı pekiştiren öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyor,  katkı sunan hayırseverlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi hedefimiz, temsil sorumluluğunu aldığımız ilimizi bölge yarışmalarında en güzel şekilde temsil ederek Türkiye finaline uzanmak. Allah yardımcımız olsun.”
Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun 2019-2020 eğitim öğretim yılı mesleki yarışmalarda birincilik elde ettiği kategoriler ve başarılı öğrencileri şöyle:
Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Manisa İl Birincisi: 10. sınıf öğrencisi Arif ERBAŞ (Rehber Öğretmen Fahrettin GÜRLER)
Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Manisa İl Birincisi: 9. sınıf öğrencisi Sebahattin KAYSERİLİOĞLU (Rehber Öğretmen Muzaffer BAŞÇI)
Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması Manisa İl Birincisi: 9. sınıf öğrencisi Bünyamin KOŞAR (Rehber Öğretmen Fahrettin GÜRLER – Mahmut ŞENDAL)