19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manisa’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, hem Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi törene hem de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katıldı.
Başkan Zeyrek’in de yer aldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törene, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, konuşmalar, öğrencilerin şiirleri ve halk oyunları gösterilerinin yanı sıra jimnastik, judo, tekvando ve güreş gibi spor branşlarında sergilenen performanslarla devam etti. Törene katılanlar, öğrencilerin performansını beğeniyle izledi.
19 Mayıs Töreninde Gençlik ve Cumhuriyet Vurgusu
Öğle saatlerinde CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programı da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Törende Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Seyhan, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Selma Aliye Kavaf, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Onur Ceylan, ilçe başkanları, partililer, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda yurttaş yer aldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Çabuk, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.
“Bu Ülkenin Geleceği Gençlerimize İnanıyor ve Güveniyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, hem resmi programda hem de CHP’nin düzenlediği törende vatandaşlarla bayram coşkusunu yaşayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Başkan Zeyrek, “Bu ülkenin geleceği olan gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımaya kararlıyız” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: