• Reklam
  • Reklam
Reklam

MANİSA’DA SAHİPLİ KÖPEKLERE MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLADI

MANİSA’DA SAHİPLİ KÖPEKLERE MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLADI

MANİSA’DA SAHİPLİ KÖPEKLERE MİKROÇİP UYGULAMASI BAŞLADI
Editor: Turgutlu Manşet
14 Ekim 2021 - 17:03

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız'ın katıldığı programda Şef isimli Golden Retriever ırkı köpeğe mikroçip takılmasıyla birlikte sahipli köpeklere mikroçip uygulaması başlamış oldu.
Cüneyt Koşanoğlu'na ait köpeğe mikroçip takıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ait Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET)  hayvanın mikroçip numarası, hayvan sahibi bilgileri ve hayvana ait bilgiler kaydedildi. Tek tip kullanılacak turkuaz renkli pasaport tanzim edilerek hayvan sahibine teslim edildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; "2021 yılı sonuna kadar sahipli köpekler, mikroçip takılmak suretiyle kimliklendirilerek kayıt altına alınacaktır. Manisa Veteriner Hekimleri Odası ile imzaladığımız protokol kapsamında İlimizde bulunan sahipli köpeklere mikroçip takma işlemi Manisa Veteriner Hekimleri Odasına bağlı Serbest Veteriner Klinikleri ve Poliklinikleri tarafından yapılacaktır. Mikroçip uygulanan hayvanların Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET) kayıtları yapılacak köpeğe ait pasaport tanzim edilerek hayvan sahibine teslim edilecektir.
Mikroçip uygulanan hayvanların mikroçip numarası el terminali okuyucusu ile okunabilecek böylece hayvanın kime ait olduğu, kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm aşıları, geçirdiği hastalıklar, kullanılan ilaçlar kayıt altında alınacaktır. Bu uygulama ile köpeklerin sokağa terkedilmesinin önüne geçilerek mikroçip takılan hayvanın tüm geçmişi tek bir sistem üzerinden görüntülenebilecektir.
Tüm köpek sahibi vatandaşlarımızın, köpeklerinin çiplendirilmesi ve sisteme kaydedilmesi işlemleri için 2021 yılı sonuna kadar Veteriner Hekim Muayenehanelerine veya Polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir.
Kedilerin ve gelinciklerin çiplendirilmesi ve sisteme kaydedilmesi işlemleri ise 2022 yılında başlayacaktır" dedi.