• Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam

MAKAM ARACINI DEPREMZEDELERE TAHSİS ETTİ

MAKAM ARACINI DEPREMZEDELERE TAHSİS ETTİ

MAKAM ARACINI DEPREMZEDELERE TAHSİS ETTİ
Editor: Turgutlu Manşet
30 Ocak 2020 - 16:38

Manisa’nın Akhisar İlçesinde yaşanan artçı depremler nedeniyle evlerine giremeyen 8 kişilik aile, Belediye Başkanının makam aracı ile kırsal mahalleden alındı.
Elde edilen bilgiliye göre, Akhisar’a bağlı kırsal Çanakçı Mahallesinde oturan Mehmet Emin Ay ve 8 kişilik ailesi, yaşanan artçı depremler nedeniyle evlerine giremedikleri, ilçe merkezine gelmek istediklerini belediye yetkililerine bildirdi.
Tüm araçların depremzedelere yardım için civarda olduğunu öğrenen Belediye Başkanı Dutlulu, makam aracını yollayarak Ay ailesini evlerinden aldırdı.
İlçe merkezine getirilen Ay ailesi, Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.
Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Makamların ve makam araçlarının gelip geçici olduğunu, zor ve sıkıntılı dönemler de insanların yanından olmak olduğunu söyledi.
Dutlulu ”Şehrimizde yaşanan depremlerin ardından belediyemizin tüm birimlerini halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda seferber ettik. Dün akşam yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından da Çanakçı köyünden merkeze gelmek isteyen vatandaşlarımız için makam aracımızı kendilerine tahsis ettik. Herkese geçmiş olsun diyorum. Akhisar Belediyesi olarak 7/24 halkımızın hizmetindeyiz. Allah daha büyük afetlerden ülkemizi korusun”dedi
Mehmet Emin Ay ise, Çanakçı Mahallesi’nde depremler nedeniyle ailem ve çocuklarım haklı olarak eve giremiyoruz. Bunun için Akhisar Belediyesini aradım ve merkeze gelmek istediğimizi fakat aracım olmadığını söyledi. Bir süre sonra, Belediye Başkanımızın makam aracı gelip bizi aldı ve Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu’na getirdi. Makam aracını görünce çok şaşırdım. Allah razı olsun.”