• Reklam
  • Reklam
Reklam

İNSAN TİCARETİNE OPERASYON 8 TUTUKLAMA

İNSAN TİCARETİNE OPERASYON 8 TUTUKLAMA

İNSAN TİCARETİNE OPERASYON 8 TUTUKLAMA
Editor: Turgutlu Manşet
18 Haziran 2020 - 12:50

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, Kuzey Afrika ülkelerinden iş bulma vaadiyle getirilen Fas uyruklu kadınların pasaportuna ve özel eşyalarına el koyulup, para karşılığında zorla evlendirildikleri iddiasıyla yapılan operasyonda 25 şahıs gözaltına alınırken, çıkarıldıkları mahkemece 8 kişi tutuklandı.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Kırkağaç Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla yürütülen operasyonda Kırkağaç, Soma ve Akhisar ilçelerinde 8'i kadın 17'si erkek olmak üzere toplam 25 kişi gözaltına alındı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; " Kuzey Afrika ülkelerinden evlendirilmek veya çalıştırılmak vaadiyle ülkemize getirilen bayanlar üzerinden insan ticareti yapmak ve evlilik yaptıracakları şahıslardan haksız kazanç elde etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapılması ile ilgili olarak 20 Türk uyruklu ve 7 Fas uyruklu mağdurun bulunduğu belirlenerek Kırkağaç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 25 şüpheli şahıs tespit edilmiştir.
15.06.2020 günü saat 05:30' da 25 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik olarak polis ve jandarma ekiplerince müşterek olarak yapılan eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
İşlemlerinin ardından 16.06.2020 günü adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan 17 şahıs savcılıkta alınan ifadelerinden sonra serbest bırakılmış, 6' sı erkek 2' si bayan olmak üzere 8 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.
Manisa halkının huzur ve güvenliği için Manisa Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir." İfadelerine yer verildi.