• Reklam
  • Reklam
Reklam

HAYIRSEVER GENEL MÜDÜR'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

HAYIRSEVER GENEL MÜDÜR'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

HAYIRSEVER GENEL MÜDÜR'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Editor: Turgutlu Manşet
29 Aralık 2019 - 19:51

Askeri zırhlı araç fabrikası YOLBAK'ın genel müdürü Muharrem Çalışkan, Turgutlu'da bulunan İhsan Erturgut İlkokulu'na tüm okulun boyanması konusunda maddi desteğin yanı sıra fabrika işçileriyle birlikte okula gelip boyayarak görenleri şaşırttı.
Çalışkan tüm çocukların en iyi şartlarda eğitim görmeyi hak ettiğini söyleyerek; "Fırça elimizde kalmaz dedik ve işe koyulduk. Akşamları boş vakit geçireceğimize gönüllü olarak gelip burada faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyorum" dedi.
İzmir'de bir firmada Genel Müdür olan Muharrem Çalışkan ve aynı fabrikanın işçileri, gönüllü olarak ilkokulu boyadı.
Manisa'nın Turgutlu İlçesinde bulunan İhsan Erturgut İlkokulu Müdürü Fatih Adıgüzel, bir arkadaşı aracılığı ile tanıştığı, askeri zırhlı araç fabrikasında YOLBAK'ın Genel Müdür Muharrem Çalışkan'dan okullarında bulunan iki sınıfın boyanması için destek istedi.
Genel Müdür Çalışkan, Adıgüzel'in talebini geri çevirmeyerek, fabrikada çalışan gönüllü işçilerle birlikte mesai çıkışlarında geldikleri okulun sınıf, öğretmenler odası, koridor ve kapılarını boyadılar.
Gönüllü işçilerle birlikte Yaklaşık bir hafta da okulu tamamen boyayan Çalışkan, farklı yerlerde zaman geçirmek yerine, böyle hayır işlerinde görev yapmayı tercih ettiğini söyledi.
Her şeyin para olmadığını belirten Çalışkan, "Hepimiz toprak olacaksak, bir karış toprak alacağım diye uğraşmaya gerek yok. Bu tür işlerle gönül kazanmak lazım."dedi.
Çalışkan, şöyle konuştu:
"Turgutlu'da bir kaç okula elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Kızımın öğretmeni, İhsan Erturgut İlkokulunda özel bir sınıf yapılacağını ve bir iki sınıfın boyanması için yardım istediler. Okul müdürümüz ile buluşarak, elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Hocam 2 tane sınıfı boyayabilir misiniz dedi, bizde 2 tane boyayamayız, bu çocukların hepsi bizim yapmışken komple sınıfları, okulların içini, öğretmenler odasını, müdür odasına kadar komplesini boyuyalım ve tertemiz teslim edelim diye düşündük. Arkadaşlarımla beraber akşamları okula gelerek, elimizden geldiğince boyuyoruz. Boyayı şimdi bitirmek üzereyiz. İnşallah burayı yarı hocamıza teslim edip sağ salim buradan ayrılacağız.
Ben ve arkadaşlarım gönüllü olarak bunu yapıyoruz. Bizim para diye bir derdimiz yok. Hepimiz toprak olacaksak, bir karış toprak alacağım diye uğraşmaya gerek yok. Önce hizmet diyerek boş vakitlerimizde, kahvehanelerde yada başka yerlerde vakit geçireceğimize bu tür işlerle hem biz, hem de başkalarını mutlu edelim istiyoruz. İnşallah hayırlı bir iş yapıyoruzdur. Hocalarımızda beğendilerse ne mutlu bize."
Destekleri ve çabaları için Muharrem Çalışkan ve arkadaşlarına teşekkür eden İhsan Erturgut İlkokulu Müdürü Fatih Adıgüzel ise, şöyle konuştu:
"Okulumuzda bir iki sınıfımızın boya ihtiyacı vardı. Bir arkadaşımızın vasıtası ile Muharrem beyle tanıştık ve iki sınıfımızı boyayabilir misiniz diye ricada bulunduk. Muharrem bey de hayır, iki sınıfı boyayamam dedi. Böyle bir cevap alınca o zaman bir sınıfı boyayın dedik. Muharrem beyde hayır ben boyamışken bütün okulu boyarım dedi. Gerçektende bütün okulumuzu boyadı. Muharrem beye teşekkür ediyorum, yapmış olduğu büyük bir gönül işi."