• Reklam
  • Reklam
Reklam

“GENÇLİK KİTAP KAFE” HİZMETE AÇILDI

“GENÇLİK KİTAP KAFE” HİZMETE AÇILDI

“GENÇLİK KİTAP KAFE” HİZMETE AÇILDI
Editor: Turgutlu Manşet
22 Haziran 2021 - 15:09

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İlim Yayma Cemiyeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortak gerçekleştirilen proje ile “Gençlik Kitap Kafe” hizmete açıldı.
Kitap kafede, gençlerin bir araya gelmesi, edebi, bilimsel ve sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayan kültürler arası farkı ve maddi imkânsızlıkları en aza indirmek için hizmet vermeye başladı.
İlim Yayma Cemiyeti Turgutlu Şube Başkanı İsmail Eksür, “Gençlik Kitap Kafe ile gençlerimizin serbest zamanlarını güvenli ve huzurlu bir ortamda verimli bir şekilde geçirerek; kültürel birikimlerini, bilimsel gelişimlerini ve sosyal becerilerini artırmaya katkı sağlayacaktır.” dedi.
Projenin amaçlarını da anlatan Eksür, “Turgutlu ilçesinde başlatılan okuma seferberliğine katkıda bulunmak, gençleri bağımlılık uzak tutmak, kültürel birikimi yüksek bilinçli gençlerin yetişmesini sağlamak, imkânı olmayan gençlere güvenli alanlar oluşturarak sosyalleşmelerine katkı sağlamaktır. Proje faaliyetlerimiz, okur-yazar buluşmaları, okuma grupları, söyleşiler, kültürel geziler, sinema ve tiyatro etkinlikleri” olduğunu söyledi.
Gençlik Kitap Kafe de ayrıca misafirlere ücretsiz çay ve kahve ikramı yapılıyor.
Açılışa, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Ahmet Tevfik Sezer, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu İlçe Müftüsü Fetullah Yavuz, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Serkan Baş, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.