İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan davada “hakaret” ve “tehdit” suçlarından toplam 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında daha önce tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu, bu kez bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada mahkum edildi.
Mahkeme, İmamoğlu'na “hakaret” ve “tehdit” suçlarından ceza verirken, “terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek” suçlamasından ise beraatına karar verdi.
Verilen cezanın kesinleşmesi halinde İmamoğlu’nun hem siyasi kariyeri hem de belediye başkanlığı görevi açısından önemli sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor. Ceza, istinaf ve temyiz süreçlerinin ardından kesinleşirse, İmamoğlu hakkında siyasi yasak da gündeme gelebilir.
Karar, hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, İmamoğlu’nun avukatları kararı istinafa taşıyacaklarını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: