• Reklam
  • Reklam
Reklam

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ TURGUTLU'DAN

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ TURGUTLU'DAN

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ TURGUTLU'DAN
Editor: Turgutlu Manşet
09 Mart 2020 - 19:18

Dünya'nın en büyük tavla turnuvasında Turgutlu'ya üçüncülük geldi.
Dünya'nın en büyük modern tavla turnuvası olarak kabul edilen ve 26 ülkeden oyuncuların katıldığı turnuva'da Türkiye'yi temsil eden Turgutlulu Muhsin Yayıntaş dünyaca ünlü tavla oyuncusu Japon Michihito Kageyama'yı mağlup ederek klasmanda dünya üçüncüsü oldu.
27 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında İstanbul WOW Hotel'de İSTAVDER ve SKODA sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya dünya çapında tanınmış tavla oyuncuları Michihito Kageyama (Japonya), Masayuki Mochizuli (Japonya), Juergen R. Orlwvski (Almanya), Chiva Tafazzoli (İran), Marc Olsen (Danimarka), Maya Peycheva (Bulgaristan), Eli Roymi (İsrail), Ricardo Malas (ABD) ve Türkiye'yi temsilen Cihangir Çetinel  ve Turgutlulu Muhsin Yayıntaş katıldı.
Beş gün boyunca devam eden turnuva nefes kesen maçlara sahne olurken, Turgutlulu tavla oyuncusu Muhsin Yayıntaş Turgutluspor forması ile çıktığı maçlarda büyük başarı elde ederek klasmanda dünya üçüncülüğü elde etmeyi başardı.
3'üncülük maçında dünya çapında tanınmış şampiyon ve tavla eğitmeni olan Japon tavlacı Michihito Kageyama ile karşılaşan Yayıntaş rakibini 9-1 gibi farklı bir skor ile yenmeyi başararak üçüncülük kupasını ve madalyasını Turgutlu'ya kazandırdı.
Turnuvada kazandığı başarıyı Turgutlu'ya armağan eden Muhsin Yayıntaş; "Birçok şehirden, dernekten talep geldi ancak ben Turgutluspor forması ve ismi ile turnuvada mücadele ettim. Böyle bir başarıyı memleketime getirdiğim için çok mutluyum. Büyük oranda bilgiye ve tabi ki az da olsa şansa da dayanan bu oyunu Turgutlu'da bir dernek çatısı altında toplamak isterim. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun çalışmalarına başlayacağız.
Turnuva boyunca desteğini esirgemeyen başta belediye başkanımız Çetin Akın olmak üzere, özellikle sosyal meydandan destek veren tüm Turgutlululara teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen turnuvalarda Turgutlu ismini dünya 1' inciliğine taşımayı hedefliyorum." Dedi.

Muhsin Yayıntaş - Michihito Kageyama Tavla Karşılaşması: https://www.youtube.com/watch?v=gcSQ3IEC3Ss