• Reklam
  • Reklam
Reklam

DEVA PARTİSİ TURGUTLU İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ

DEVA PARTİSİ TURGUTLU İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ

DEVA PARTİSİ TURGUTLU İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ
Editor: Turgutlu Manşet
31 Ekim 2020 - 12:23

DEVA Partisi Turgutlu ilçe teşkilatlanmasını tamamlayarak kongresini gerçekleştirdi.
Turgutlu İlçe teşkilatının kurucu başkanı Süleyman Muhammed Şahin, tek liste ile gittiği kongrede kullanılan 100 oyun tamamını alarak başkan seçildi.
DEVA Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Şahin kongrede gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir irade olan Cumhuriyetimizin 97.yılını kutladığımız günlerde gerçekleştirdiğimiz Demokrasi ve atılım partisi 1.olağan kongremize hepiniz hoş geldiniz.
Sayın genel Başkanımız Ali Babacanın Ancak kendinden emin olan insanlar bu yola korkusuzca çıkabilir çağrısı üzerine bizlerde taşın altına elimizi koyduk. 
Bizler yıllardır Turgutlu ilçesinin tüm halkı,  esnafı çiftçisi çalışanıyla iç içe birlikte çalıştık. Dertlerini en iyi bilenlerdeniz. Hiç bir dönemde çiftçimiz esnafımız Çalışanımız bugün olduğu durumda olmadı. Bu durumdan şikâyetçi olanların duygularına tercüman olmak için bugün demokrasi adına buradayız. Pandemi sürecinde hem Teşkilatlanma hem de katılım olarak zorluklar yaşasak da gönül vermiş dostlarıma teşekkürler ederim.
Demokrasinin sadece birilerine göre şekillendiği hukuk özgürlük ve evrensel değerlerin bir parti mensuplarına göre uyarlandığı bir dönemde bizler milletimizin hak ettiği değerlere yeniden ulaşması için yola çıktık. Partimizin Teşkilatlanma sürecinde bizlerinde bir payı olması onur vericidir.
 Kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla kurulan DEVA Partisinde kurucu ilçe başkanı olarak görev almaktan onur duyduğumu tekrar ifade etmek isterim.
Tüm politika oluşturma, karar alma ve uygulamalarında; şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık, kurumsallaşma, her alanda liyakatı esas alma, işi ehline verme, istişareye ve ortak akla dayalı yönetim, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmama, her koşulda gelişmiş bir demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü savunma,  toplumun değerlerine, ihtiyaç ve taleplerine duyarlı olma, kendini değerlendirmede tevazu ve ahlakı temel alma, politika uygulamalarında tutarlılık, öngörülebilirlik ve bütüncül yaklaşımı esas alma ilkelerine bağlı kalmayı kendine düstur edinmiş DEVA PARTİSİ ülkemizin geleceğini şekillendirecektir.  
Birinci olağan kongremizin ilçemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”